You, the petitioner
Hengelo kaninpakken

Hengelo kan wel inpakken

508 signatures

Met als slogan Hengelo kan wel inpakken is een initiatief gestart om het college van B&W en de raad van de gemeente Hengelo te overtuigen van de noodzaak van professionele beeldende kunst, als onderdeel van het totale cultureel aanbod van de stad, en vervolgens deze structureel financieel te ondersteunen.

Petition

We

Beeldend kunstenaars, kunstliefhebbers en sympathisanten

 

observe

Dat met de sluiting van het kunstcentrum AkkuH in 2013 door bezuinigingen van de gemeente Hengelo er geen professioneel podium voor beelden kunst meer aanwezig was. Dat de Stichting HeArtpool in 2016 het initiatief heeft genomen voor de oprichting van HeArtGallery als podium voor professionele lokale-, regionale- en (inter)nationale beeldende kunst en vormgeving gesteund door fondsen, ondernemingen en instellingen na 2019 haar deuren moet sluiten. Dat naast dit initiatief ook andere initiatieven zoals o.a. 074PK v.h. StARTion en Ateliers '93 moeten sluiten of moeilijk het hoofd boven water kunnen houden.

 

and request

Het college van B&W en de raad van de gemeente Hengelo structureel middelen vrij te maken zodat er voor alle initiatieven op het gebied van professionele beeldende kunst in Hengelo, die bijdragen aan de versterking en verbreding van het cultureel aanbod van de stad, voldoende mogelijkheden komen haar activiteiten te ontplooien. Daarbij verzoeken de initiatiefnemers het college en de raad, voor deze activiteiten, het besluit te nemen tot het mogelijk maken van een volwaardig en representatief podium voor professionele beeldende kunst en vormgeving, kunstuitleen, artshop en educatieruimte in het centrum van Hengelo.

The answer

Overhandigd aan de gemeenteraad van Hengelo

Deze petitie is overhandigd aan de gemeenteraad van Hengelo en in behandeling.

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Hengelo Ov. 
Petition desk:
Closing date:
2019-11-30 
Status:
Closed 
Lead petitioner:
Guusje Beverdam 
Organisation:
Actiegroep Hengelo kan wel inpakken 
Website:

History

Signatures

Updates

Overhandigd aan de gemeenteraad van Hengelo

Deze petitie is overhandigd aan de gemeenteraad van Hengelo en in behandeling..

2019-12-22