U, de petitionaris
Fazant

Help de in het wild levende dieren in Leeuwesteyn (Leidsche Rijn), Utrecht

742 ondertekeningen

De in het wild levende dieren komen steeds meer in de knel door nieuwbouw en toenemend verkeer. In Leeuwesteyn (én Leidsche Rijn Nieuw Oost) worden momenteel veel hazen, konijnen en fazanten doodgereden omdat de dieren geen goede leefomgeving meer kunnen vinden.

Petitie

Wij

bezorgde bewoners én iedereen die de in het wild levende dieren een warm hart toedraagt

 

constateren dat:

  • dat een goede leefomgeving voor de dieren ontbreekt
  • dat bezorgde bewoners gestreste dieren signaleren
  • dat er konijnen, hazen en fazanten worden doodgereden op wegen rondom Leeuwesteyn
  • dat op het bouwterrein wilde dieren een heenkomen proberen te zoeken
  • dat de gemeente veel groen in het gebied heeft verwijderd
  • dat het gebied dat de verantwoordelijke wethouder aangeeft als toevluchtsoord (onder andere het Willem-Alexanderpark) niet voldoet als schuilmogelijkheid

 

en verzoeken

  • het probleem te benoemen en erkennen.

  • Vervolgens zo spoedig mogelijk méér ruimte, groen en groene passages naar groene gebieden terug te brengen conform het advies van experts, zodat hazen, konijnen en fazanten zonder angst en stress door menselijke activiteiten in een groene en biodiverse leefomgeving kunnen leven en niet meer massaal worden doodgereden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2021 
Petitionaris:
Verontruste bewoners Leeuwesteyn & Leidsche Rijn 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie Wild in Leeuwesteyn, deze week bij B&W Utrecht aangeboden.

Beste natuur- en of dierenliefhebber, inwoner van Leeuwesteyn, Leidsche Rijn, Utrecht en omstreken,

Héél hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie Wild in Leeuwesteyn. Er zijn op dit moment 715 ondertekeningen!

Komende week, donderdagavond 16 september, bied ik de petitie aan aan raadsvoorzitter Sharon Dijksma of vervangend raadsvoorzitter Pepijn Zwanenburg.

+Lees meer...

Dat zal gepaard gaan met een kort pleidooi.

In de nieuwsbrief E-news Leeuwesteyn van de Gemeente Utrecht is te lezen dat een aantal acties ten aanzien van de dieren is ondernomen:

• Er zijn verkeersborden geplaatst langs de wegen rondom Leeuwesteyn • Het gebied naast het Amsterdam-Rijnkanaal, het Oeverpark, wordt ecologisch ingericht • Groene gebieden waar de gemeente voor zorg draagt worden tijdelijk niet gemaaid.

Gaat dit de dieren voldoende helpen? Hoe fijn het ook is dat deze initiatieven er zijn, het gaat de dieren niet echt verder helpen. Het leefgebied dat hen wordt toegekend ligt nog altijd té dicht bij de mens en zijn/haar activiteiten. Het zal om die reden niet een leefgebied zijn waar wilde dieren prettig verblijven. Met als gevolg stress en vluchtgedrag. We weten inmiddels waar dat toe kan leiden.

We vragen de gemeente Utrecht om voor de bestaande situatie in Leeuwesteyn een goede oplossing te vinden. Daarnaast verzoeken we de gemeente om voor toekomstige bouwtrajecten voorafgaand aan het bouwen, met experts, een natuurplan op te stellen om zodoende de oorspronkelijke bewoners van het gebied veilig te stellen.

Wil je de ontwikkelingen verder volgen? Niet lang na de overhandiging zal deze petitie sluiten. Op Instagram houden we je graag verder op de hoogte.

Nogmaals heel veel dank voor je bijdrage! Heel hartelijke groet,

Jacqueline Rijkmans Initiatiefnemer petitie

Wild in Leeuwesteyn Instagram Petitie Mail: diereninleeuwesteyn@gmail.com

Wilde dieren in het nieuws 03-06-2021 Leidsche Rijn Nieuws 05-06-2021 AD Utrecht 10-06-2021 RTV Utrecht

12-09-2021

Update petitie Wild in Leeuwesteyn

Beste natuur- en of dierenliefhebber, inwoner van Leeuwesteyn, Leidsche Rijn, Utrecht en verder,

Allereerst heel hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie Wild in Leeuwesteyn. Zonder jouw ondertekening gebeurt er helemaal niks.

+Lees meer...

Dus: h e e l v e e l dank.

Op dit moment zijn er 503 ondertekeningen en dat is, na een week, geweldig te noemen!

En we gaan door, want hoe meer mensen tekenen, hoe beter. Dit is het moment waarop we iets kunnen veranderen en de gemeente hopelijk kunnen overtuigen snel groene passages te realiseren. Zodat de wilde dieren in en om Leeuwesteyn nog kunnen migreren naar een betere leefomgeving.

Gezamenlijk hebben we een enorm bereik, kennen we heel veel mensen. Daar zitten vast nog veel meer mensen tussen die, net als jij en ik, willen tekenen.

Wil je de link naar de petitie met zoveel mogelijk vrienden, familie en collega’s delen? Als via een ieder van ons 2 à 3 mensen tekenen, krijgen we straks een prachtige uitslag wat een mooi signaal is naar de gemeente.

Wil je de vorderingen van de petitie volgen? Op Instagram komen regelmatig berichten over de voortgang te staan.

Ook via deze weg hou ik je, hetzij minder frequent, op de hoogte. Bij belangrijke mijlpalen stuur ik uiteraard via deze weg een update.

Heb je ideeën? Suggesties? Of heb je foto’s die ik kan gebruiken? Laat het weten via onderstaande links. Alles is welkom.

Heel hartelijke groet,

Jacqueline Rijkmans Initiatiefnemer petitie

Wild in Leeuwesteyn Instagram Petitie Mail: diereninleeuwesteyn@gmail.com

Wilde dieren in het nieuws 03-06-2021 Leidsche Rijn Nieuws 05-06-2021 AD Utrecht 10-06-2021 RTV Utrecht

14-06-2021