U, de petitionaris
Adobestock 98974638

Hef geen suikertaks op alternatieve melksoorten

15.933 ondertekeningen

De overheid heeft besloten de belasting 'suikertaks' op alternatieve melksoorten toe te passen per januari 2024. Dit houdt in dat de belasting op het product wordt verhoogd met 196%. Dit, terwijl het niet wordt toegepast op producten zoals koemelk en chocolademelk.

Petitie

Wij

Namens iedereen met een lactose intolerantie, veganisten en alternatieve melkliefhebbers.

 

constateren

  • dat het oneerlijk is om de suikertaks toe te passen op alternatieve -lactose vrije- melksoorten om het belastinginkomen te verhogen, terwijl koemelk en chocolademelk er buiten vallen.
  • dergelijke melk wordt veel duurder en zorgt voor uitsluiting door de hoge kosten.
  • Ook wordt het minder aantrekkelijk voor mensen die overwegen over te stappen naar alternatieve melksoorten als uitprobeersel, voor het klimaat/dieren of andere redenen.
  • Zonder taks houdt iedereen een eerlijke kans om een eigen keuze in het soort melk dat iemand wil en kan drinken te maken, met een eerlijke prijs.

 

en verzoeken

deze suikertaks op alternatieve melksoorten niet door te zetten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
30-07-2023 
Petitionaris:
Misty M. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Artikelen over de 'suikertaks' op alternatieve melksoorten

Op verschillende website is er te lezen over de beslissing en ingangsdatum van de suikertaks op alternatieve (lactose vrije) melken. Hierbij wat websites voor extra informatie:

+Lees meer...
31-03-2023