You, the petitioner
Adobestock 98974638

Hef geen suikertaks op alternatieve melksoorten

15,936 signatures

De overheid heeft besloten de belasting 'suikertaks' op alternatieve melksoorten toe te passen per januari 2024. Dit houdt in dat de belasting wordt verhoogd met 196%. Niet omdat er suiker in zit, maar om het belastinginkomen te verhogen. Het levert de overheid dan ook €300 miljoen per jaar op.

Petition

We

Namens iedereen met een lactose intolerantie, veganisten en alternatieve melkliefhebbers.

 

observe

  • dat het oneerlijk is om de suikertaks toe te passen op alternatieve -lactose vrije- melksoorten om het belastinginkomen te verhogen, terwijl koemelk en chocolademelk er buiten vallen.
  • dergelijke melk wordt veel duurder en zorgt voor uitsluiting door de hoge kosten.
  • Ook wordt het minder aantrekkelijk voor mensen die overwegen over te stappen naar alternatieve melksoorten als uitprobeersel, voor het klimaat/dieren of andere redenen.
  • Zonder taks houdt iedereen een eerlijke kans om een eigen keuze in het soort melk dat iemand wil en kan drinken te maken, met een eerlijke prijs.

 

and request

deze suikertaks op alternatieve melksoorten niet door te zetten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Kabinet 
Petition desk:
Closing date:
2023-07-30 
Lead petitioner:
Misty M. 

History

Signatures

Updates

Artikelen over de 'suikertaks' op alternatieve melksoorten

Op verschillende website is er te lezen over de beslissing en ingangsdatum van de suikertaks op alternatieve (lactose vrije) melken. Hierbij wat websites voor extra informatie:

+Read more...
2023-03-31