You, the petitioner

Heerewaarden springlevend

120 signatures

Bewoners van Heerewaarden willen behoud van leefbaarheid in het dorp!

De petitie is overhandigd.

Petition

We

Bewoners uit Heerewaarden.

 

establish that:

Het college van Burgermeester en Wethouders heeft een brief uitgedaan naar de Gemeenteraad van Maasdriel met een onheilspellend bericht. In de brief wordt de conclusie getrokken dat het financieel niet haalbaar is om in Heerewaarden een multifunctioneel centrum te realiseren. Vooral de afsluiting in de brief doet nog erger vermoeden. Er wordt al gesproken over de moeilijkheden waar het dorpshuis in verkeert. Trekken ze de stekker dan echt uit ons dorp?

 

and request

Vervanging of behoud van een gezamenlijke ruimte waar verenigingen bijeen kunnen komen, kermis en carnaval gevierd kan worden, feesten & partijen georganiseerd kunnen worden, kortom een ruimte om het sociale leven in Heerewaarden op gang te houden.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Maasdriel 
Petition desk:
Closing date:
2012-11-20 
Status:
In treatment 
Lead petitioner:
Simone van Rhijn  

History

Signatures

Updates

Al 500 handtekeningen voor behoud verenigingsruimte Heerewaarden

HEEREWAARDEN - Vijfhonderd handtekeningen zijn tot nu toe opgehaald voor het behoud van een gezamenlijke ruimte voor de verenigingen uit Heerewaarden. De dames van het damesvoetbal en leden van Jong Heerewaarden krijgen van de inwoners van Heerewaarden veel bijval over hun actie.

+Read more...

'In Driel kan alles, maar in Heerewaarden mag niets', is een van de spreuken die initiatiefneemster Simone van Rhijn zich herinnert van een van de bewoners. Huis aan huis zijn totnogtoe 400 handtekeningen opgehaald en online hebben 99 mensen gestemd voor het behoud van een ruimte voor alle verenigingen. "En we hebben een aantal straten nog niet gehad. Dus dat worden er nog meer", verwacht Van Rhijn.Een man zei ook 'wie de jeugd houdt, heeft de toekomst", vertelt Van Rhijn. En dat klopt natuurlijk. Als er geen voorzieningen meer zijn dan trekken ook de jongeren weg.  Vroeger hadden we hier een slager en een bakker. En de pinautomaat wilden ze vorig jaar ook niet terugplaatsen. Als je 's avonds moet pinnen, moet je naar Dreumel of Rossum", zegt Van Rhijn.

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/bommelerwaard/12044034/Al-500-handtekeningen-voor-behoud-verenigingsruimte-Heerewaarden.ece
2012-11-18

Internetpetitie Heerewaarden wil één ruimte voor verenigingen

HEEREWAARDEN - Binnen twee dagen hebben zestig personen een petitie ondertekend met een verzoek aan de gemeente om te zorgen voor een gezamenlijke ruimte voor de verenigingen in Heerewaarden. De petitie Heerewaarden springlevend is op internet gezet door Simone van Rhijn, bestuurslid van de vereniging Jong Heerewaarden. Van Rhijn stelt in de petitie dat het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel heeft geconcludeerd dat de realisatie van een multifunctioneel centrum in Heerewaarden financieel niet haalbaar is.

+Read more...

'Maar in de brief wordt ook al gesproken over de moeilijkheden waarin het dorpshuis verkeert Trekken ze dan echt de stekker uit ons dorp?', vraagt Van Rhijn zich af. in de petitie vraagt ze om vervanging of behoud van een gemeenschappelijke ruimte waar verenigingen bijeen kunnen komen en kermis en carnaval gevierd kan worden. Kortom een ruimte om het sociale leven in Heerewaarden op gang te houden. petitie Heerewaarden springlevend: mfcinheerewaarden.petities.nl /Dinsdag meer in het Brabants Dagblad.

2012-11-12

Dorpsraad Heerewaarden klopt aan bij provincie

    HEEREWAARDEN De dorpsraad van Heerewaarden en GroenLinks Maasdriel hebben de provincie Gelderland benaderd voor financiële ondersteuning bij bouw en exploitatie van een multifunctioneel centrum in het dorp.  In opdracht van de gemeenteraad gaan dorpsraad en wethouder Lerijdekkers binnenkort weer om tafel om een oplossing is zoeken voor het niet bouwen van een multifunctioneel centrum. Vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders van Maasdriel hiertoe besloten.  De plek die gemeente en woonstichting De Kernen daarvoor op het oog hadden ligt in de Varikse Driehoek.

+Read more...

Woensdag meer in het Brabants Dagblad.

2012-11-06