U, de petitionaris
Poster facebook smaller

Hart Voor Bussum

211 ondertekeningen

Bussum moet een levendig, leefbaar en aantrekkelijk centrum krijgen. Zonder winkelleegstand, met meer groen, meer woningen en minder verkeersdruk.

Zeg daarom "nee" tegen het bouwplan Scapino/De Nieuwe Brink en steun een alternatief dat het dorpshart versterkt, zoals vastgesteld in de Gebiedsvisie Centrum 'Op weg naar een modern tuindorp'.

Petitie

Wij

inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties van Bussum

 

constateren dat:

dat het door het College van B&W van Bussum gepresenteerde Bouwplan Scapino/Nieuwe Brink niet voldoet aan belangrijke uitgangspunten van de Gebiedsvisie Centrum "Op weg naar een modern tuindorp" dat op 24 mei 2012 door de gemeenteraad van Bussum is vastgesteld en dat breed gedragen wordt door de inwoners van Bussum.

 

en verzoeken

het College van B&W van Bussum dan ook om een alternatief plan te (laten) ontwikkelen dat wél voldoet aan de wensen van de inwoners van Bussum en de uitgangspunten van de Gebiedsvisie Centrum "Op weg naar een modern tuindorp".

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Bussum 
Petitieloket:
Einddatum:
01-02-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Rob Riksen 
Organisatie:
Hart voor Bussum 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

De teller staat op ruim 1500

Terwijl we met de online petitie eigenlijk nog een officiele start moeten maken, staat de teller in 1 week tijd al op ruim 1500 handtekeningen. Die zijn allemaal in het dorp opgehaald.

+Lees meer...

Maar dat is helaas niet genoeg gebleken. Want in de gemeenteraad was afgelopen donderdag geen meerderheid voor onze wens om voor gebied Scapino/Nieuwe Brink een alternatief plan te (laten) ontwikkelen.  Ondanks de toezegging van de wethouder om zich niet doof te houden voor de argumenten van ruim 1500 dorpsgenoten, gaat Hart voor Bussum gewoon door. Want eerst zien en dan geloven. En hoe meer Bussumers tekenen, hoe sterker we staan. Het plan voor het centrum komt na het zomerreces weer onder de ogen van de raadsleden. Hart voor Bussum zit er samen met u met een zeer kritisch oog bovenop. Want we verdienen een mooi, groen, leefbaar en levending centrum!

Blijf op de hoogte via Facebook
28-06-2013

Informatie-avond en wandeling Hart voor Bussum

BUSSUM - Wie meer wil weten over het alternatief voor het dorpshart dat wij voor ogen hebben, komt vanavond (maandag 24 juni) naar de informatie-avond In Theater Draad. Aansluitend gaan we wandelen met de Historische Kring. Voor Hart voor Bussum geven onder anderen architect Theo Fambach en planologen Ben de Veth en Kees Flink een toelichting en worden vragen beantwoord. Met gidsen van de Historische Kring Bussum maken we aansluitend een wandeling over en rond De Nieuwe Brink. We laten zien hoe beslissingen in vroeger tijden van invloed zijn op het hier en nu.

+Lees meer...

Zo heeft Bussum het huidige versnipperde centrum te danken aan de politiek van de jaren zestig/zeventig. Aan de hand van oud beeldmateriaal worden de plekken op de route besproken. Meer informatie op: www.hartvoorbussum.nl.

24-06-2013

Denderende start Hart voor Bussum

BUSSUM – Met inmiddels meer dan 1000 handtekeningen onder de petitie en tegen de 150 fans op onze Facebook-pagina heeft Hart voor Bussum een ongekende start beleefd. Vorige week dinsdag startte de campagne, waarmee we willen voorkomen dat de gemeenteraad kiest voor de plannen van B&W voor het gebied Scapino/De Nieuwe Brink. Een alternatief plan voor de ontwikkeling van het dorpshart op die plek is de inzet van Hart voor Bussum. Met meer woningen, meer groen, minder verkeersdruk en minder leegstand van winkels. De komende dagen wordt de campagne onverminderd voortgezet; in het dorp en op internet.

+Lees meer...

Zo is er aanstaande maandag in theater Draad een speciale informatie-avond. Via de Facebook-pagina (en op Twitter) houden we iedereen op de hoogte. Ga naar www.hartvoorbussum.nl om bij te blijven. En volg @hartvoorbussum op Twitter!  

23-06-2013