You, the petitioner
65adc21c0480bc3a174778aa237d8c503158a1f74e026d9d722a7a6775dcccbb

Handhaving van de huidige betekenis en lading van het woord 'student'

6 signatures

Vanwege recente nieuwsberichten over de term student, en op wie deze wel en niet toepasselijk is, schrijf ik dit aan u. Deze petitie is er voor allen die menen dat het woord "student", vanwege grote verschillen in zowel opleidingsniveau als cultuur, niet toebehoort aan deelnemers van het MBO. WO'ers en HBO'ers verzoeken wij ook tijdelijk de strijdbijl te begraven, tot de huidige strijd gestreden is.

Petition

We

Allen die van mening zijn dat de huidige betekenis en invulling van het woord student voldoet.

 

observe

De beelden die het woord student schetst zullen bij velen van u ten naaste bij soortgelijk zijn. Ditzelfde zal hoogstwaarschijnlijk gelden wanneer u denkt aan MBO'ers. Let op dat dit niet per se een positief of negatief beeld is. Het woord student brengt bepaalde connotaties met zich mee die uniek zijn voor het studentenwezen en studentikoos bestaan. Daarom is het belangrijk de term student niet verder te verloederen.

 

and request

Wat wij van u wensen is dat u uw medemens niet veracht voor elitair conduite wanneer zij de term student gebruiken zoals deze bedoeld is. Wat wij van u verwachten is dat u ook niet de huidige naamgeving voor deelnemers van het MBO gebruikt op een neerbuigende manier, waar geen enkel voorwendsel voor is.

The answer

Mbo’ers heten voortaan officieel student

Minister Ingrid van Engelshoven (onderwijs) gaat wettelijk verankeren dat jongeren in het mbo voortaan aangesproken worden als student.

Bron: rijksoverheid.nl Nieuwsbericht | 31-05-2018 | 12:00

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2018-08-09 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
JK 

History

Signatures

Updates

Mbo’ers heten voortaan officieel student

Minister Ingrid van Engelshoven (onderwijs) gaat wettelijk verankeren dat jongeren in het mbo voortaan aangesproken worden als student.

Bron: rijksoverheid.nl Nieuwsbericht | 31-05-2018 | 12:00.

2018-06-01