U, de petitionaris
Vuurwerk hond koptelefoon

Handhaaf Vuurwerkregels voor Dierenwelzijn in Duindorp en Den Haag!

307 ondertekeningen

Het is pas september, maar naast het feit dat de schappen alweer vol liggen met kruidnoten, heeft ook het eerste vuurwerkgeweld alweer plaatsgevonden. Sinds de tweede week van deze maand wordt er bijna dagelijks knal- en siervuurwerk afgestoken, met name in wijken zoals Duindorp en de omliggende gebieden, maar ook in tal van andere wijken. Er zijn nog maanden te gaan voordat het officiƫle vuurwerkseizoen begint, maar nu al worden er op sommige dagen heftige vuurwerkshows gehouden, wat leidt tot angst en onrust. Deze angst en onrust hebben een zware tol op onze dieren, waarbij vooral het afsteken van knalvuurwerk, zoals bijvoorbeeld Cobra's (met de kracht van een handgranaat!), als normaal wordt beschouwd. Terwijl deze explosies soms een dodelijke afloop tot gevolg hebben omdat jaarlijks veel dieren uit pure doodsangst op de vlucht slaan. Dit heeft zelfs geleid tot zeer gevaarlijke situaties waarbij dieren bijvoorbeeld de Nieboerweg over vluchten, waar doorgaans te hard wordt gereden. Het vuurwerk misbruik heeft in de afgelopen jaren daarom al vaak tot vele trauma's en hele nare situaties geleid, zowel voor dieren als voor mensen.

Deze petitie heeft als doel om de gemeente te verzoeken haar beleid aan te scherpen en te zorgen voor verhoogde patrouilles. Maar nog belangrijker is het om degenen die verantwoordelijk zijn voor het afsteken van vuurwerk te vragen stil te staan bij hun acties en de schade die ze daarmee veroorzaken. Het gaat hier niet alleen om onze geliefde katten en honden, maar om alle dieren die lijden onder deze situatie.

Laten we samen streven naar een veiligere en meer bewuste gemeenschap, waarin dierenwelzijn als iets belangrijks wordt beschouwd en waar we een halt kunnen toeroepen aan de normalisering van dit buitensporige gedrag, dat slechts een kleine groep mensen pleziert maar ten koste gaat van velen.

Teken daarom alsjeblieft deze petitie, want zij kunnen niet voor zichzelf spreken.

Namens hen bij voorbaat dank.

Petitie

Wij

Wij, bezorgde dierenliefhebbers en voorstanders van dierenwelzijn, hebben deze petitie gestart om aandacht te vragen voor de gevaren van vuurwerk voor dierenwelzijn. Samen streven we naar een veiligere en bewustere gemeenschap waarin het welzijn van alle dieren wordt gerespecteerd.

 

constateren dat:

Het voortijdig afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes veroorzaakt aanzienlijke angst en stress bij dieren in onze gemeenschap. Samen kunnen we bijdragen aan een veiligere en diervriendelijkere omgeving door bewustwording en handhaving te bevorderen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de gemeente om het afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes strenger te handhaven en om bewustwordingscampagnes te bevorderen. Samen kunnen we het welzijn van dieren in onze gemeenschap verbeteren.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
01.12.2023 
Petitionaris:
Joost Verduyn 

Geschiedenis

Ondertekeningen