U, de petitionaris
Vuurwerk hond koptelefoon

Handhaaf de vuurwerkregels voor dierenwelzijn in Duindorp en Den Haag

307 ondertekeningen

September is aangebroken en terwijl de kruidnoten alweer een maand in de schappen liggen heeft het eerste vuurwerkgeweld deze week ook alweer plaatsgevonden.

Er zijn nog maanden te gaan voordat het officiƫle vuurwerkseizoen begint maar nu al worden er op sommige dagen heftige vuurwerkshows gehouden wat leidt tot angst en onrust.

Deze angst en onrust hebben een zware tol op onze dieren waarbij het afsteken van vuurwerk, zoals bv. Cobra's als normaal wordt beschouwd terwijl het afsteken hiervan soms leidt tot zelfs dodelijke gevolgen want dieren slaan op de vlucht uit pure doodsangst hierdoor; de Nieboerweg overstekend waar over het algemeen veel te hard wordt gereden bijvoorbeeld.

Deze petitie heeft niet alleen als doel om de gemeente te verzoeken haar beleid aan te scherpen en te zorgen voor verhoogde patrouilles maar vooral om degenen die verantwoordelijk zijn voor het afsteken van vuurwerk te vragen stil te staan bij hun acties en te realiseren welke schade ze veroorzaken.

Het gaat hier niet alleen om onze geliefde katten en honden, maar om alle dieren die lijden onder deze situatie.

Laten we samen streven naar een veiligere en meer bewuste gemeenschap waarin dierenwelzijn als iets belangrijks wordt beschouwd.

Teken alsjeblieft deze petitie want de dieren kunnen niet voor zichzelf spreken. En daarom namens hen bij voorbaat dank.

Petitie

Wij

bezorgde dierenliefhebbers en voorstanders van dierenwelzijn

 

constateren dat:

  • Het voortijdig afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes veroorzaakt aanzienlijke angst en stress bij dieren in onze gemeenschap.
  • Een veiligere en diervriendelijkere omgeving is mogelijk door bewustwording en handhaving te bevorderen.
  • Er moet nu meer aandacht komen voor de gevaren van vuurwerk voor dierenwelzijn.
  • Inwoners en gemeente samen kunnen het welzijn van dieren in onze gemeenschap verbeteren.

 

en verzoeken

het afsteken van vuurwerk tijdens ongeoorloofde periodes strenger te handhaven en om bewustwordingscampagnes te bevorderen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Den Haag 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2023 
Petitionaris:
Joost Verduyn 

Geschiedenis

Ondertekeningen