You, the petitioner
Foto raadhuis

Handen af van Rijksmonument Huis van Waalwijk

2.199 signatures

Voor de organisatie van activiteiten voor en met de inwoners van Waalwijk, zoals het 'Huis van Sinterklaas', rondleidingen en exposities moet het Huis van Waalwijk (het oude Raadhuis van architect Kropholler) inclusief souterrain, in zijn geheel open en toegankelijk blijven voor het publiek.

Petition

We

inwoners, jong en oud, verenigingen en andere organisaties uit Waalwijk en wijde omgeving

 

observe

  • Dat met het voornemen van het College van B&W van Waalwijk om het souterrain te onttrekken aan de publieke functie, de activiteiten van het Huis van Waalwijk in gevaar worden gebracht;
  • Dat daarmee ook een Rijksmonument voor een belangrijk deel onttrokken wordt aan het publiek;
  • En dat daarmee een goed initiatief om méér bezoekers te trekken naar het centrum van Waalwijk in de kiem wordt gesmoord
  • Het is in het belang van de inwoners van Waalwijk, de aantrekkingskracht van het centrum en in lijn met de nota 'Samen werken aan de Toekomst' om het pand te gebruiken en toegankelijk te houden voor publieke activiteiten.

 

and request

de gemeenteraad van Waalwijk zich uit te spreken voor het behoud van het Huis van Waalwijk, inclusief souterrain, voor het werk van de Stichting Huis van Waalwijk en zijn vele vrijwilligers, zodat dit monumentale pand gebruikt en toegankelijk kan blijven voor de organisatie van publieke activiteiten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Waalwijk 
Petition desk:
Closing date:
19-12-2019 
Lead petitioner:
Theo Vugts, voorzitter 
Organisation:
Stichting Huis van Waalwijk 
Website:

History

Signatures

Updates

Aanbieding aan Gemeenteraad

Vanavond, donderdag 19 december 19.30 uur wordt de petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Waalwijk. U ben van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn, ter ondersteuning van dit historische moment!.

19-12-2019