U, de petitionaris
Celsiuslaan 58 utrecht 34 1024x683

Handen af van onze hanen en kippen uit het Julianapark

725 ondertekeningen

Buurtbewoners klagen over hanen en kippen in de omliggende wijken van het julianapark!

Als mensen eens stoppen met halve zakken brood bij de ingangen te dumpen zal de overlast misschien ook minder worden. Die dieren blijven bij de ingang rondhangen in de hoop brood te krijgen en gaan uiteindelijk zelf de mens maar opzoeken!

Ipv nu een petitie te starten om ze weg te krijgen kan men ook een halve dag bij de ingang gaan staan met een bord "niet voeren!!"

De mensheid lokt ze zelf het park uit! Dus daar beginnen om het probleem op te lossen!

Handen af van onze hanen en kippen!

Petitie

Wij

Omwonenden van het Julianapark, Utrecht.

 

constateren

  • Buurtbewoners klagen over hanen en kippen in de omliggende wijken van het julianapark

  • Ondergetekenden willen dat de kippen én hanen blijven!

  • Die dieren blijven bij de ingang van het park rondhangen in de hoop brood te krijgen en gaan uiteindelijk zelf de mens maar opzoeken!

  • Zorg voor betere voorlichting en toezicht zodat mensen de dieren niet voeren bij de ingangen!

 

en verzoeken

dat er betere voorlichting komt aan de omwonenden en ín het park, zodat de dieren veilig ín het park blijven! Stop de mens!

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Petitionaris:
Miranda van O. 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Utrecht.nl: Wat gebeurt er in wijk Noordwest? Aanpak overlast kippen in het Julianapark

Nieuws op utrecht.nl naar aanleiding van een raadsbrief van de wethouder:

De kippen in het Julianapark zijn bekend en geliefd bij veel bezoekers van het park. Helaas zijn er op dit moment teveel kippen in het park en in de omringende straten.

+Lees meer...

Het gekraai van hanen in de straten, in alle vroegte, en het grote aantal kippen zorgt voor overlast en een ongezonde situatie. De gemeente is bezig met het zoeken van een oplossing voor de overlast van de kippen. Situatie

De laatste jaren zijn er regelmatig hanen gedumpt in het Julianapark, waardoor het aantal is toegenomen. Daardoor is er een scheve verhouding ontstaan tussen de hanen en hennen, wat niet goed is voor het welzijn van de dieren. Ook het voeren van de kippen, vooral met brood, draagt bij aan een toename van het aantal kippen. Uw hulp gevraagd

Het lijkt misschien onschuldig om brood te voeren. Maar dat is het niet. Brood is ongezond voor kippen. Wij vragen u daarom de kippen niet te voeren. Niet in het park en zeker niet buiten het park. Daarnaast trekken de voedselresten die overblijven, ratten aan. U doet de kippen èn uw buurtgenoten een groot plezier door de kippen geen brood te voeren. Begin juli gaat er een voederverbod in. Dat moet helpen tegen verdere uitbreiding van het aantal kippen. Afwegen van lusten en lasten

Het vinden van een eenvoudige, uitvoerbare en betaalbare oplossing vraagt meer tijd dan we hadden gedacht. Het gaat om een afweging tussen de lusten en de lasten van deze aantallen dieren in het park en de wijk. Daarbij houden we rekening met het welzijn van zowel mens en dier. De vogelgriep die pasgeleden in onze gemeente is geconstateerd, maakt het extra lastig omdat de kippen niet vervoerd mogen worden. Meer informatie

Voor meer informatie kunt u een bericht sturen naar kippenjulianapark@utrecht.nl.

Bron: https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-noordwest/wat-gebeurt-er-in-de-wijk/

04-07-2021