U, de petitionaris
Slecht ontwerp en een overbodige brug

Handen af van de spoordijk en van de spoorbruggen

2.521 ondertekeningen

Wel een snelfietsroute naar Den Bosch, maar de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat daarvoor niet opofferen. Geen extra vierde brug in de Halvezolenroute.

Petitie

Wij

Stichting Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen en allen die ons streven ondersteunen:

 

constateren

  • Dat de provincie een deel van 332 meter van de spoordijk in de Baardwijkse Overlaat onnodig wil afgraven en er een vierde brug voor in de plaats wil leggen.

  • Dat er veel natuur gaat verdwijnen langs het Halvezolenpad.

  • En dat de oude spoorbruggen dreigen te worden gedegradeerd tot wandelbruggen.

 

en verzoeken

  • De natuur en de dijk in de Baardwijkse Overlaat intact te laten.
  • De oude spoorbruggen voor fietsers in gebruik te laten.
  • En slechts naast de huidige bruggen nieuwe bruggen aan te leggen voor de snelfietsroute.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Noord-Brabant 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2021 
Petitionaris:
Anton van Tuijl 
Organisatie:
Stichting FBL. www.langstraatspoorbruggen.nl 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Weer uitstel uitspraak Raad van State

De Raad van State heeft meegedeeld, dat ze nog weer 6 weken extra nodig hebben, om tot een uitspraak te komen. Vanaf de zittingsdag op 21 januari 2021 zijn er inmiddels 3 maanden verstreken.

+Lees meer...

De uitspraak wordt nu eind mei verwacht.

Probleem bij de uitspraak schijnt de stikstofkwestie te zijn. Naar verluidt is de Provincie bezig, via uitkoop van boerderijen nog meer stikstofrechten te verwerven en die in te zetten bij onder andere dit Project GOL

04-05-2021

Zitting Raad van State op 20 en 21 januari 2021

Binnenkort zullen we meer weten. Op 20 en 21 januari namelijk zijn we welkom bij de Raad van State, om ons standpunt nader toe te lichten.

+Lees meer...

We hebben al ruim 150 pagina's ingeleverd, om te pleiten voor behoud van de dijk, van de natuur. We zijn dankbaar, dat zovelen (meer dan 4500 mensen) ons steunen bij onze acties. Nog steeds kan men de petitie ondertekenen. Ga daarvoor naar de website www.langstraatspoorbruggen.nl

04-01-2021

Provincie start met GOL ondanks beroep bij Raad van State

Het lijkt er op, dat de Provincie en de gemeentes Waalwijk en Drunen niet willen wachten op een uitspraak van de Raad van State. In de polders ten noorden van de A59 wordt volop gegraven voor de wegenaanleg.

+Lees meer...

En er worden allerlei vergunningen voorbereid, om snel te kunnen starten met de kap van bomen en het afgraven van de dijk, onderdeel van het Halve Zolenpad in de Baardwijkse Overlaat. FBL heeft de Raad van State gevraagd, of dit juridisch wel toegestaan is. Bovendien is protest aangetekend bij de beide gemeentes

25-08-2020