U, de petitionaris
Img 3554

Handen af van de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder bij Halsteren

880 ondertekeningen

De Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder is een weelderig natuurgebied en tevens broedgebied van prachtige vogels, doorkruist door een kreekrestant genaamd het Lange Water. Regelmatig komen er plannen naar voren vanuit de Gemeente om dit landschap te wijzigen in industriegebied. Zo ook nu! Dit terwijl er voldoende andere opties zijn ten noorden van de N286 die tevens als ontsluitingsweg kan dienen. Toegangswegen zoals Randweg Noord, Ringersweg en Nieuw Beijmoerseweg worden te zwaar belast, alsook het milieu indien de Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder qua bestemming wijzigt in industriegebied.

Petitie

Wij

bewoners van Halsteren en het buitengebied en alle mensen die het behoud van de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder in Halsteren een warm hart toedragen.

 

constateren

  • dat er plannen zijn tot het wijzigen van het bestemmingsplan met als doel uitbreiding van het industrieterrein ten koste van de Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder
  • waarbij onder andere de groenstrook tussen Sabic en Halsteren verloren gaat en
  • er daarnaast ook een 380/150 kV verdeelstation van 12 hectare in de polder geplaatst dreigt te worden.
  • Er zijn meerdere andere geschikte locaties te vinden waar bewoners geen last hebben van deze ontwikkelingen.
  • De groenstrook heeft een Natuurnetwerk Brabant status, wat inhoudt dat deze behouden zou moeten blijven als natuurgebied. Verschillende roofvogels maken gebruik van deze groenstrook om er te nestelen en reeën in de polder gebruiken het als toevluchtsoord.

 

en verzoeken

omdat hiervoor ook opties elders te vinden zijn de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder te behouden en ongemoeid te laten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Bergen op Zoom 
Petitieloket:
Einddatum:
23-12-2021 
Petitionaris:
Alex Swagemakers 

Geschiedenis

Ondertekeningen