You, the petitioner
Img 3554

Handen af van de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder bij Halsteren

863 signatures

De Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder is een weelderig natuurgebied en tevens broedgebied van prachtige vogels, doorkruist door een kreekrestant genaamd het Lange Water. Regelmatig komen er plannen naar voren vanuit de Gemeente om dit landschap te wijzigen in industriegebied. Zo ook nu! Dit terwijl er voldoende andere opties zijn ten noorden van de N286 die tevens als ontsluitingsweg kan dienen. Toegangswegen zoals Randweg Noord, Ringersweg en Nieuw Beijmoerseweg worden te zwaar belast, alsook het milieu indien de Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder qua bestemming wijzigt in industriegebied.

Petition

We

bewoners van Halsteren en het buitengebied en alle mensen die het behoud van de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder in Halsteren een warm hart toedragen.

 

observe

  • dat er plannen zijn tot het wijzigen van het bestemmingsplan met als doel uitbreiding van het industrieterrein ten koste van de Auvergnepolder/Nieuw Beijmoerpolder
  • waarbij onder andere de groenstrook tussen Sabic en Halsteren verloren gaat en
  • er daarnaast ook een 380/150 kV verdeelstation van 12 hectare in de polder geplaatst dreigt te worden.
  • Er zijn meerdere andere geschikte locaties te vinden waar bewoners geen last hebben van deze ontwikkelingen.
  • De groenstrook heeft een Natuurnetwerk Brabant status, wat inhoudt dat deze behouden zou moeten blijven als natuurgebied. Verschillende roofvogels maken gebruik van deze groenstrook om er te nestelen en ree├źn in de polder gebruiken het als toevluchtsoord.

 

and request

omdat hiervoor ook opties elders te vinden zijn de Auvergnepolder en Nieuw Beijmoerpolder te behouden en ongemoeid te laten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Bergen op Zoom 
Petition desk:
Closing date:
2021-12-23 
Lead petitioner:
Alex Swagemakers 

History

Signatures