You, the petitioner
Visual homepage groen in zicht

GROEN inZICHT - bewonerscollectief tegen grootschalig windmolenpark

1,668 signatures

Een groep bewoners uit de Groote Wielen in Rosmalen heeft kennisgenomen van de voorgenomen plannen om in de polder tussen Oss en Den Bosch een grootschalig windmolenpark te realiseren (60-80 windmolens). We willen dat het huidige plan van tafel gaat en u mobiliseren om ons daarbij te helpen.

Petition

We

Een groep bewoners uit de Groote Wielen in Rosmalen, die zich verenigd hebben in een collectief.

 

observe

We hebben kennisgenomen van de voorgenomen plannen om in de polder tussen Oss en Den Bosch een grootschalig windmolenpark te realiseren (60-80 windmolens).

We constateren dat de bewoners van de omliggende woonkernen tot op heden onvoldoende betrokken zijn bij de plannen die op de 'tekentafel' liggen.

We zijn ook bezorgd over de impact van een groot windmolenpark: geluidsoverlast, waardevermindering onroerend goed, lichtvervuiling, etc.

 

and request

GROEN inZICHT heeft een aantal standpunten ingenomen. Als u deze petitie tekent, dan zegt u...

  • JA tegen duurzame energie.

  • NEE tegen de disproportionele impact die het voorgenomen windmolenpark heeft op de direct omwonenden. De huidige plannen moeten van tafel. GROEN inZICHT wil graag samen met alle betrokkenen een nieuw, afgewogen plan ontwikkelen dat recht doet aan de belangen van alle betrokkenen en belanghebbenden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Samenwerkingsverband 
Petition desk:
Closing date:
2020-10-01 
Lead petitioner:
Pascal Spelier 
Organisation:
Bewonerscollectief 'GROEN inZICHT' 
Website:

History

Signatures

Updates

Je kunt nu ook gratis lid worden van Vereniging GROEN inZICHT!

Nogmaals bedanken we alle ondertekenaars van de petitie. We nodigen iedereen uit om nu gratis lid worden van de Vereniging GROEN inZICHT.

2019-06-13

Wat weten we over Windpark Den Bosch in de Rosmalense polder?

Er zijn momenteel twee initiatieven van ondernemers om in de polder tussen Den Bosch en Oss windturbines te realiseren. In de Lithse- en Geffense polder is er een initiatief van Windcollectief Oss-Den Bosch.

+Read more...

In de Rosmalense polder is Windpark Den Bosch al ver gevorderd met plannenmakerij. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en weten inmiddels, mede dankzij een zogeheten ‘Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB)’-verzoek bij de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Provincie Noord-Brabant, meer over het initiatief Windpark Den Bosch BV in de Rosmalense polder. In deze ‘long read’ vertellen we je wat we tot op heden weten. Verder lezen: https://www.groen-inzicht.nl/onderzoek/wat-weten-we-over-windpark-den-bosch

2019-01-16