U, de petitionaris
Screenshot 20170808 193926

Gratis zwemlessen voor ALLE kinderen woonachtig in Nederland

21.069 ondertekeningen

De Koninklijke Nederlandse Zwembond wil vluchtelingen kinderen gratis zwemles aanbieden. Een goed initiatief, zeker met recentelijke gebeurtenissen in het achterhoofd. Maar zwemmen is belangrijk voor ieder kind. Daarom deze petitie.

Petitie

Wij

de Nederlandse samenleving als geheel.

 

constateren

  • dat de KNZB gratis zwemlessen wilt aanbieden aan vluchtelingen. Een geweldig initatief.

  • Online zijn de reacties echter niet altijd positief. "Waarom ZIJ wel gratis zwemles, en Nederlandse gezinnen die het moeilijk hebben niet?!" gevolgd door racistische opmerkingen. Het racisme is onacceptabel, maar de frustatie is begrijpelijk.

  • In plaats van de vluchtelingen de schuld te geven, wijzen wij de vinger naar degene die daadwerkelijk verantwoordelijk zijn.

  • Omdat zwemmen belangrijk is voor de ontwikkeling, goed is voor de volksgezondheid en in een land waar 59% van het landoppervlakte gevoelig is voor overstroming de kunst van het zwemmen toch erg belangrijk is!

 

en verzoeken

daarom gratis zwemles voor IEDER kind woonachtig in Nederland.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
08-11-2019 
Petitionaris:
Marlie Andrea 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen