You, the petitioner

Gratis kinderopvang voor iedereen

Verzoek om kinderopvang voor drie dagen per week gratis te maken voor alle Nederlandse kinderen, ongeacht arbeidsparticipatie of inkomen van de ouders.

Petition

We

Burgers van Nederland

 

observe

Dat: 1. kinderopvang de ouders nu erg veel geld kost (±740 euro per maand voor drie dagen in de week), terwijl kinderen vanaf 4 jaar gratis naar school mogen; 2. kinderopvang goed is voor de emancipatie van vrouwen; 3. kinderopvang goed is voor de integratie van allochtone kinderen (en hun ouders); 4. de maatschappij behoefte heeft aan werkgelegenheid voor lager geschoolden (zoals bijvoorbeeld peuterleiders); 5. de maatschappij behoefte heeft aan hoogopgeleide arbeidskrachten, terwijl hoogopgeleide ouders vaak hun (parttime) baan opgeven om voor hun kind(eren) te zorgen; 6. Nederland gebaat is bij de geboorte van meer kinderen, terwijl Nederlanders het nemen van kinderen uitstellen omdat kinderopvang nu zo problematisch is;

 

and request

Daarom het kabinet om kinderopvang voor drie dagen per week per kind volledig te subsidieren. Ongeacht de arbeidsparticipatie of het inkomen van de ouders.

Dit zou o.a. uitgekeerd kunnen worden in de vorm van zogeheten vouchers die de ouders zelf kunnen uitgeven aan de persoon of organisatie die zij uitkiezen. Zodat ook bijvoorbeeld oppas"ouders" deel kunnen uitmaken van het initiatief.

Dit zou betaald kunnen worden uit de budgetten voor economische zaken, emancipatie, integratie en onderwijs.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Petition desk:
Closing date:
2005-12-01 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Rik 
Organisation:
Burgers van Nederland 

History

Signatures