U, de petitionaris
M1oxrbfae6jr wd640

Gratis inschrijven bij woningcorporatie

1.029 ondertekeningen

De woningcorporaties in Nederland verdienen grof geld aan de inschrijf- en verlengkosten. Dat per regio verschilt en de wachttijd op een sociale huurwoning niet korter maakt. Zo betaal je bij WoningNet in Amsterdam 50 euro eenmalig en 11 euro per jaar, en bij WoonFriesland is het inschrijven gratis. Het loten van woonruimtes is er afgelopen jaar bij gekomen, dat niet eerlijk is tegenover de mensen die lang ingeschreven staan. Zij betalen nu inschrijfkosten en per jaar verlengkosten.

Let op! Vul goed je voornaam, achternaam en woonplaats in, dat maakt alleen je handtekening rechtsgeldig!

Petitie

Wij

Nederlanders / sociale huurders / starters / Woonbond

 

constateren

  • dat de inschrijf- en verlengkosten niet rechtvaardig zijn, omdat het niet bijdraagt aan het woningtekort.

  • Volgens de Woonbond is het de maatschappelijke taak van een woningcorporatie om alleen de beschikbare woningen te verdelen.

  • Ook bestaat de doelgroep uit mensen met een laag inkomen.

  • Dat het loten van woonruimtes niet eerlijk is tegenover de mensen die lang ingeschreven staan. Zij betalen nu inschrijfkosten en per jaar verlengkosten.

 

en verzoeken

om het inschrijven en de verlenging bij een woningcorporatie gratis te maken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2019 
Petitionaris:
Niels Aussems 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Omroep Brabant: Gesjoemel met toewijzen van sociale huurwoningen

OOSTERHOUT - Een medewerker van de Oosterhoutse woningcorporatie Thuisvester is door zijn werkgever op non-actief gezet. De medewerker zou hebben gesjoemeld met de inschrijfdatum van potentiƫle huurders, waardoor deze (...) lees verder.

02-02-2019

Reactie Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren is van mening dat de woningmarkt een rigoureuze hervorming nodig heeft. Nederland behoort tot het treurige groepje landen waar inwoners naar verhouding het grootste deel van hun inkomen aan wonen kwijt zijn en dus van het besteedbaar inkomen relatief weinig overblijft.

+Lees meer...

Betaalbaar wonen moet voor iedereen haalbaar zijn. Wij zullen ons daar sterk voor maken, daar kunt u op rekenen.

28-01-2019

SP stelt minister wonen vragen

https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=8c60ac19-9e42-4595-b174-604818657c78&title=Inschrijfkosten%20bij%20woningcorporaties%20voor%20woonruimteverdeelsystemen.pdf.

25-01-2019