Ondernemers pakken verantwoordelijkheid door hun werknemers een gezonde lunch aan te bieden. Hierdoor bespaart de overheid, belastingbetaler en MKB veel geld, milieu wordt ontlast, economie wordt versterkt en de gezondheid van mens wordt bevorderd. De Belastingdienst houdt deze bijdrage tegen.
Collectief van ondernemers die werknemers door de ondernemer betaalde gezonde maaltijd wil bieden
Het Voedingscentrum stuurt aan op Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van 250 gram groenten. Werknemers komen hier niet aan met alleen de avondmaaltijd.
Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie moeten mensen 400 gram groenten per dag eten. Daar kom je niet aan als je alleen maar groenten bij het avondeten eet.
Serieus moeten heroverwegen of de Wet Loonbelasting (uit 1964) met daarin een ‘gezonde lunch als verkapt inkomen’ nog wel van deze tijd is.
Er Tweede Kamer vragen worden gesteld voor een heroverweging van deze wet.
Hierin de mogelijkheden verstrekken van een gratis gezonde lunch is heroverwogen en de ‘Sustainable Development Goals’ (Verenigde Naties) richting 2030, waarbij meer groenten en plantaardig wordt gegeten in de discussie wordt meegenomen.
Hierin bekwame professionals/ deskundigen in de onderbouwing kunnen meenemen.