You, the petitioner
Diverse traces petitie

Goede fietsroutes voor het nieuwe Europaplein

487 signatures

Als voor 800 miljoen het autoverkeer met de A2-tunnel een prima verbinding heeft gekregen, passen daarbij goede nieuwe fietsroutes voor het heringerichte Europaplein. Helaas zijn de huidige voorstellen vanwege conflictpunten en een gelijkvloerse spoorwegkruising minder veilig dan de vroegere fietsverbindingen.

Petition

We

burgers van Maastricht en omgeving, buurtbewoners, scholieren, studenten, ouders, kinderen: fietsers

 

observe

  • dat vlotte en veilige fietsroutes het fietsgebruik bevorderen, * dat de huidige voorstellen niet als route herkenbaar zijn, een goede doorstroming niet bevorderen en minder veilig zijn dan de oude routes, * dat er alternatieven zijn (Sibematunnel) of gezocht kunnen worden, * dat goede uitvoering van fietsbeleid geld mag kosten, * dat fietsen de gezondheid bevordert en de lucht niet aantast en dus onkosten bespaart

 

and request

de gemeente in samenwerking met de provincie en in goed overleg met de verschillende gebruikers heldere, vlotte en veilige fietsroutes te ontwikkelen op het Europaplein, routes die passen bij de ambitie van het innovatieve tunnelconcept.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Maastricht 
Petition desk:
Closing date:
2014-02-08 
Status:
Withdrawn 
Lead petitioner:
Filofiets 

History

Signatures

Updates

Nieuwe idee├źn, nieuwe kansen

Een nieuwe opzet voor goede fietsverbinden over het Europaplein is aangekaart bij provinciale Staten. A2-Bureau gaat de technische haalbaarheid onderzoeken. De uitkomst is te bezien, maar wij geven niet zo maar op..

2014-04-02

Verschuiven van de actie

Via de reguliere afdeling van de Fietsersbond afdeling Maastricht& Heuvelland gaan we proberen de gemeente toch met ons aan tafel te krijgen bij de Provincie en ROVL Volg deze zaak via: http://maastricht.fietsersbond.nl/.

2014-02-10

Zal de Provincie het stokje overpakken?

Na de stemming in de commissievergadering, waarbij de Sibematunnel werd weggestemd, kregen we een goed bericht uit de hoek van de provincie. Op 13-11 had de Fietsersbond een dringende brief gestuurd naar Gedeputeerde Patrick van der Broeck. Inmiddels heeft het derde overleg plaatsgehad.

+Read more...

Het lijkt erop dat de Provincie het belang van goede fietsroutes over het Europaplein dermate serieus neemt en de leiding in dit dossier over gaat nemen van de de gemeente Maastricht.

2014-01-12