U, de petitionaris

Glutenvrij is niet 20 Parts Per Million, glutenvrij is 0 PPM

516 ondertekeningen

De wetgeving dat iets glutenvrij genoemd mag worden als er nog minimaal gluten ergens in zitten is schandalig, als iets onder de 20 PPM zit moet er glutenarm of iets dergelijks op staan en niet glutenvrij, dat brengt veel mensen in verwarring, en het veroorzaakt vaak toch weer schade aan de darmen.

Petitie

Wij

vinden een glutenvrij dieet belangrijk,

 

constateren

Een gat in de wetgeving omtrent glutenvrij waardoor er onbedoeld schade aan de darmen kan ontstaan en het herstel van de darmen verstoord wordt. In het geval van coeliakie, de ziekte die het glutenvrij dieet tot een absolute noodzaak maakt is het van levensbelang om 0,000 gluten per dag binnen te krijgen. Een percentage van hoe klein dan ook 20 moleculen op de 1.000.000 is vaak al te veel voor gevoelige darmen, en helaas beslissen de darmen dat.

 

en verzoeken

Afschaffing van de term glutenvrij en plaatsen van een glutenvrij logo, zoals op steeds meer producten te vinden is, terwijl het niet 100% glutenvrij is. Zulks is naar verluid in Frankrijk al van kracht en is daarmee ook scherper dan de EU regelgeving.

Invoering van de term glutenarm opdat duidelijk wordt dat een product minder dan 20 PPM gluten bevat maar niet 100% glutenvrij is.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-02-2013 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Gerda Hobert 

Geschiedenis

Ondertekeningen