U, de petitionaris
0.jpeg

Gespecialiseerde verpleegkundige, inservice, mbo of hbo-v voor 2012: alle verpleegkundigen

13.198 ondertekeningen

Minister Bruno Bruins heeft een voorstel aan de tweede kamer gedaan dat alle gespecialiseerde verpleegkundigen die voor 2012 hun diploma hebben behaald een cursus of toets moeten doen om zich te kunnen registeren als regieverpleegkundige. Wij willen dat deze drempel voor gespecialiseerde inservice, mbo en hbo-v verpleegkundige gediplomeerd voor 2012 acuut van tafel gaat. Verpleegkundige is verpleegkundige!

Petitie

Wij

Ervaren BIG geregistreerde verpleegkundige met een diploma ouder dan 2012

 

constateren dat:

  • Een onnodige drempel voor ervaren opgeleide verpleegkundigen
  • Demotivatie om nog werkzaam te blijven in het verpleegkundige vak en meer risico op uitstroom van het vak.
  • Aantasting van beroepstrots van iedere verpleegkundige.

 

en verzoeken

De maatregel te herzien voor gespecialiseerde verpleegkundige, inservice, MBO en HBO-V voor 2012. Generaal pardon voor alle werkzame Big-geregistreerde verpleegkundigen vanaf 1980.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
06-10-2024 
Petitionaris:
Janine ter Reehorst  
Organisatie:
Verpleegkundig doelgroep  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Nieuws

Er is veel gebeurd, de wet ligt onder vuur en deze gaat hopelijk niet door, al is dat nog steeds niet bevestigd. De vakbonden zijn bijgedraaid, tenminste zo doen ze het lijken. Zorgen zijn er nog steeds, op verschillende werkvelden wordt al gepraat over functiedifferintiatie, soms is het zelfs al ingevoerd onder de noemer: proeftuinen.

+Lees meer...

Terwijl er nog steeds geen goed onderzoek is geweest of dit bijdraagt aan goede zorg. Het lijkt allemaal maar om geld te gaan en een hbo lobby. Er is veel nieuws te lezen op Twitter onder #wetbig2 en ook op Facebook, de actie groep wet Big2. Volg ons voor het laatste nieuws. Wij zijn een grote groep mensen die dit geheel belangeloos doen en in onze vrije tijd. We zijn onafhankelijk en kritisch, verpleegkundige uit het werkveld van diverse gebieden maar ook juristen

14-09-2019

Brieven aan de minister.

brieven aan de minister!

Reacties naar minister Bruins over BIG-II kunnen naar: postbusbig2@minvws.nl en ministerbruins@minvws.nl. Of per post: De heer B.

+Lees meer...

Bruins Ministerie van VWS, Postbus 20350, 2500 EJ Den Haag

Ook is het goed je reactie te sturen naar Vera Bergkamp, zij verzamelt op dit moment alle informatie hieromtrent: v.bergkamp@tweedekamer.nl 

Laat je horen!

12-06-2019