U, de petitionaris
Stop kernenergie 2

Gemeente 's-Hertogenbosch kernenergievrij

63 ondertekeningen

GroenLinks wil kiezen voor schone en hernieuwbare energie en wil de bouw van nieuwe kerncentrales tegengaan. De fractie in ’s-Hertogenbosch heeft een initiatief voorstel ingediend om van ’s-Hertogenbosch en Rosmalen een kernenergievrije gemeente te maken. Steun dit initiatief en teken de petitie!

Petitie

Wij

GroenLinks 's-Hertogenbosch en Rosmalen

 

constateren

Kernenergie is nog steeds onveilig en uranium is een eindige grondstof. Toch willen de regering en bedrijven een nieuwe kerncentrale bouwen. De gemeente 's-Hertogenbosch moet hier op geen enkele manier aan mee willen werken en haar invloed aanwenden om dit tegen te gaan.

 

en verzoeken

De gemeente ’s-Hertogenbosch: - verklaart een kernenergievrije gemeente te zijn. - neemt alleen energie af van een aanbieder die gegarandeerd geen kernenergie levert. - verklaart op voorhand niet mee te willen werken aan (ondergrondse) opslag of verwerking van kernafval op haar grondgebied. - wendt haar invloed als aandeelhouder van Energy Resources Holding maximaal aan om de plannen voor de bouw van nieuwe kerncentrale(s) tegen te gaan.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
08-06-2011 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Sofie Faes 
Organisatie:
GroenLinks 's-Hertogenbosch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuwtjes

Nog geen nieuws over deze petitie.