U, de petitionaris
Image

Gemeente Leeuwarden 'fietsendief'

149 ondertekeningen

De gemeente Leeuwarden hanteert het "protocol fietsen verwijderen 2011". Fietsen die niet juist in de stalling worden gezet, of er half buiten, worden getooid met een label van Gemeente Leeuwarden met de boodschap de fiets binnen 4 uur te verwijderen. Gebeurt dit niet dan worden ze afgevoerd naar de fietsenopslag AFAC waar de fiets afgehaald kan worden voor 25 euro per persoon per fiets.

Petitie

Wij

Forensen, studenten en reizigers vanuit Leeuwarden

 

constateren dat:

Dat er regelmatig fietsen worden verguld met het label "binnen 4 uur verwijderen" en vervolgens daadwerkelijk worden verwijderd. Vervolgens kun je je fiets afhalen bij fietsenopslag AFAC voor 25 euro en evt een nieuw slot. Dit staat in schril contrast met fietswrakken, die worden gelabeld en vervolgens na 28! dagen verwijderd. Het komt daardoor meer dan eens voor dat iemand andermans fiets uit de stalling trekt en elders neerzet om de eigen fiets op die plek in de stalling te zetten. Wanneer er een bezwaarschrift wordt ingediend kun je het antwoord krijgen dat je het geld terugkrijgt (heb ik ondervonden) en een vergoeding voor een slot mits je een verklaring tekent dat je het bezwaarschrift intrekt. Je zal maar in Leeuwarden wonen en elders werken en daardoor aangewezen zijn op de fiets en openbaar vervoer.

 

en verzoeken

De gemeente Leeuwarden dit protocol te veranderen, van 4 uur naar 10 uur zodat je nog de kans hebt je fiets te 'redden' en het belangrijkste: uitbreiding van de Fietsenstalling, er is nog genoeg plek rondom station!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Leeuwarden 
Petitieloket:
Einddatum:
22-07-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Evelien Dam  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

1 juli 2013 hoorzitting! "Fietsendiefstal gemeente Leeuwarden"

Ja hoor, heb een uitnodiging voor een hoorzitting naar aanleiding van m'n bezwaarschrift. Ben benieuwd.....

16-06-2013

Gezien in Sneek, dubbellaags fietsenstalling

06-06-2013

Evt. oplossing gemeente Leeuwarden fietsendiefstal

Dit is ook een goede manier van meer ruimte creƫren voor fietsen, gezien in Sneek.

06-06-2013