U, de petitionaris
Petitie afbeelding nieuw2

Geen zonnepark aan Dijkgraaf/Langesteeg Wageningen/Bennekom

1.163 ondertekeningen

LC Energy is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Dijkgraaf (Wageningen/Bennekom) ter grootte van 10ha (ca 20 voetbalvelden). Dit zonnepark tast in ernstige mate het zeer gewaardeerde open karakter van het landschap tussen Wageningen en Bennekom aan. Lees ook onze Bedenkingen tegen Zonneweide Langesteeg Bennekom.

Petitie

Wij

Omwonenden en andere belanghebbenden

 

constateren

  • LC Energy is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Dijkgraaf
  • Dit zonnepark tast in ernstige mate het zeer gewaardeerde open karakter van het landschap tussen Wageningen en Bennekom aan.
  • De schaarse open ruimte is noodzakelijk vanwege de steeds verdere verstedelijking van Wageningen en Ede.
  • Fietsers en wandelaars gebruiken dit gebied veelvuldig vanwege de fraaie uitzichten op steenworp afstand van Wageningen en Bennekom.
  • Het zonnepark tast de wildstand, flora en fauna van het gebied en de wijde omgeving aan. Het ligt naast een bosje met poel van het voormalige kasteel Nergena. Hazen, fazanten en reeën hebben daar hun leefgebied.

 

en verzoeken

de gemeente Ede niet mee te werken aan de realisatie van dit zonnepark maar juist die vormen van zonne-energie te stimuleren die minder impact hebben op het landschap, zoals zonnepanelen op daken.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Ede 
Petitieloket:
Einddatum:
01-12-2020 
Petitionaris:
G. van den Brink 
Organisatie:
Comité verontruste omwonenden zonnepark Dijkgraaf 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen