You, the petitioner
Petitie afbeelding nieuw2

Geen zonnepark aan Dijkgraaf/Langesteeg Wageningen/Bennekom

1,045 signatures

LC Energy is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Dijkgraaf (Wageningen/Bennekom) ter grootte van 10ha (ca 20 voetbalvelden). Dit zonnepark tast in ernstige mate het zeer gewaardeerde open karakter van het landschap tussen Wageningen en Bennekom aan. Lees ook onze Bedenkingen tegen Zonneweide Langesteeg Bennekom.

Petition

We

Omwonenden en andere belanghebbenden

 

observe

  • LC Energy is bezig met de ontwikkeling van een zonnepark aan de Dijkgraaf
  • Dit zonnepark tast in ernstige mate het zeer gewaardeerde open karakter van het landschap tussen Wageningen en Bennekom aan.
  • De schaarse open ruimte is noodzakelijk vanwege de steeds verdere verstedelijking van Wageningen en Ede.
  • Fietsers en wandelaars gebruiken dit gebied veelvuldig vanwege de fraaie uitzichten op steenworp afstand van Wageningen en Bennekom.
  • Het zonnepark tast de wildstand, flora en fauna van het gebied en de wijde omgeving aan. Het ligt naast een bosje met poel van het voormalige kasteel Nergena. Hazen, fazanten en reeën hebben daar hun leefgebied.

 

and request

de gemeente Ede niet mee te werken aan de realisatie van dit zonnepark maar juist die vormen van zonne-energie te stimuleren die minder impact hebben op het landschap, zoals zonnepanelen op daken.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Ede 
Petition desk:
Closing date:
2020-05-31 
Lead petitioner:
G. van den Brink 
Organisation:
Comité verontruste omwonenden zonnepark Dijkgraaf 
Website:

History

Signatures