You, the petitioner
Collage v2.1

Geen woontorens aan de IJzeren Vrouw

2,241 signatures

Handen af van het park!

Want er zijn plannen om 3 woontorens tot wel 60 meter hoog te bouwen in het Prins Hendrikpark aan de rand van de IJzeren Vrouw.

Laat iedereen die het park wil beschermen zich uitspreken vóór behoud van het park bij de IJzeren Vrouw en tégen bebouwing.

Het is nog niet te laat!

Het is een grove en blijvende aantasting van het karakter van het oudste park van Den Bosch. Groen gaat verdwijnen en recreatie wordt beperkt.

Petition

We

De gebruikers en omwonenden van het Prins Hendrikpark rond de IJzeren Vrouw

 

observe

  • Dat er plannen zijn om drie woontorens tot wel 60 meter hoog te bouwen in het Prins Hendrikpark aan de rand van de IJzeren Vrouw.

  • Dat het park uniek is: open, groen en dicht bij de stad, tussen dichtbevolkte wijken.

  • Dat steeds meer bewoners uit alle delen van de stad het park gebruiken om te ontspannen.

  • Dat bebouwing met woontorens tot op 15 meter van het water, ten koste gaat van natuur, recreatie, een ontspannen beleving en tenslotte de leefbaarheid van de stad.

  • Dat er op slechts 750 meter afstand al een hele nieuwe wijk is gepland met 2100 woningen en hoogbouw.

  • Dat er erg veel weerstand tegen de plannen is van gebruikers van het park.

 

and request

écht te luisteren naar de wensen van burgers en deze plannen te herzien.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
's-Hertogenbosch 
Petition desk:
Lead petitioner:
Mat van Essen 
Organisation:
Stichting IJzeren Vrouw 

History

Signatures

Updates

Op 21 juni gaan we de petitie aanbieden aan de gemeenteraad

Oproep: kom naar het bestuurscentrum op 21/6 18:30

De gemeenteraadsvergadering op 21 juni begint om 19:00. Wij zouden het op prijs stellen als u in grote getalen buiten de ingang de raad (en mogelijk de wethouder) opwacht, als u wilt met borden en spandoeken.

+Read more...

Dit is tussen 18:30 en 19:00 aan Achter het Stadhuis 5-7. Hoe meer mensen, hoe meer impact! Wij horen het graag als u voornemens bent te komen. Helaas mag er geen publiek naar binnen i.v.m. Coronamaatregelen. En vergeet niet 1,5 meter afstand te houden.

Tijdens het inspreken zullen we de video Ode aan de IJzeren Vrouw tonen. Vele bewoners en parkgenieters hielpen mee aan de totstandkoming. Dank aan jullie allemaal! Het resultaat is om trots op te zijn.

2021-06-17

Protest woontorens bij Omroep Brabant

Mat van Essen en Peter Bloemen zijn gister geïnterviewd voor het nieuws van Omroep Brabant. Dat is terug te zien op TV of, iets uitgebreider online..

2021-06-17

Ook Dtv Nieuws besteedt aandacht aan onze acties

Onze acties en het verzet tegen de woontorens heeft ook bij Dtv aandacht gekregen. Het interview met Paul Minderhoud kunt u hier terugzien..

2021-06-17