U, de petitionaris
7dbba063 57a8 4d1e 81c8 de89da02397b

geen woontoren bij Hezelpoort in Nijmegen (wèl woningbouw)

148 ondertekeningen

De gemeente Nijmegen heeft voorgenomen een woontoren van tussen de 70 -120 meter hoog te bouwen op het kleine parkeerterrein Oude Stad a/d Voorstadslaan naast de Nieuwe Hezelpoort & een paar honderd meter van het oude centrum en direct tegenover de Handelskade en Heselaan. Wij hebben bezwaar tegen deze locatie.

Petitie

Wij

  • omwonenden van het parkeerterrein Oude Stad bij wie de woontoren pal voor hun woning komt
  • en alle anderen die ook bezwaar tegen de bouw van een erg hoge toren perse op deze plek hebben

 

constateren

dat een hoge woontoren hier niet past omdat deze:

  • te dichtbij de oude historische kern van Nijmegen, Lange Hezelstraat, Oude Stad, Nieuwe Hezelpoort (Rijksmonument);
  • te groot contrast met andere lagere bebouwing hier;
  • vlak voor bestaande woningen (Handelskade, Heselaan) a/d Voorstadslaan komt; de enorme hoge toren zal uitzicht en (zon)licht belemmeren en zo woonplezier bederven (en zo mogelijk ook hogere stookkosten opleveren).

 

en verzoeken

op het 260 meter lange parkeerterrein de Oude Stad aan de Voorstadslaan laagbouwwoningen te realiseren waarbij ook een ruime overdekte parkeergelegenheid.

Gezien de lengte van het terrein kunnen hier ook heel veel lagere woningen/appartementen horizontaal in plaats van verticaal gebouwd worden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nijmegen 
Petitieloket:
Einddatum:
04-07-2021 
Petitionaris:
Wil Gobel 
Organisatie:
Bewoner Hezelpoort 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanbieding op 22 september !

Beste ondertekenaars

De petitie is gesloten en uiteindelijk 147 maal ondertekend. Bij het begin van het raadsjaar van de gemeenteraad wil ik hem nu aanbieden. Hiervoor is door de griffie een afspraak gemaakt op woensdag 22 september a.s.

+Lees meer...

om 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Met een mondelinge toelichting zal ik de petitie dan officieel aanbieden aan de plv voorzitter van de raad.
Het zou aardig zijn als een paar van jullie ook daarbij aanwezig zouden willen zijn? Heel graag. Zo ja, stuur even n berichtje, ik moet laten weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Alvast bedankt. Vriendelijke groet Wil Göbel

13-09-2021

Veel onbegrip

Er zijn verschillende reacties van mensen die vinden dat deze petitie egoïstisch is, ‘ not in my backyard’ , zou ons grootste motief zijn. En dat is natuurlijk waar.

+Lees meer...

Geen kolos hier voor de deur. Omdat we geen kille en donkere woningen daardoor willen. Maar ... wel een misvatting is dat we tegen woningbouw hier zouden zijn. En dat is zeker niet waar. Maar grootschalige woningbouw (de gemeente noemt ca 200 woningen) hoeft volgens ons alleen niet perse dmv een woontoren van rondom de 100 meter te zijn. Op hetzelfde terrein kun je evenveel woningen in lagere/middelhoge appartementsgebouwen stoppen. Zie als voorbeeld de Handelskade zelf: 535 woningen. Zolang ze maar laag genoeg of zijn om de overkant niet in de schaduw te zetten vinden we het prima

25-04-2021