You, the petitioner
There is news!
7dbba063 57a8 4d1e 81c8 de89da02397b

geen woontoren bij Hezelpoort in Nijmegen (wèl woningbouw)

147 signatures

De gemeente Nijmegen heeft voorgenomen een woontoren van tussen de 70 -120 meter hoog te bouwen op het kleine parkeerterrein Oude Stad a/d Voorstadslaan naast de Nieuwe Hezelpoort & een paar honderd meter van het oude centrum en direct tegenover de Handelskade en Heselaan. Wij hebben bezwaar tegen deze locatie.

Petition

We

  • omwonenden van het parkeerterrein Oude Stad bij wie de woontoren pal voor hun woning komt
  • en alle anderen die ook bezwaar tegen de bouw van een erg hoge toren perse op deze plek hebben

 

observe

dat een hoge woontoren hier niet past omdat deze:

  • te dichtbij de oude historische kern van Nijmegen, Lange Hezelstraat, Oude Stad, Nieuwe Hezelpoort (Rijksmonument);
  • te groot contrast met andere lagere bebouwing hier;
  • vlak voor bestaande woningen (Handelskade, Heselaan) a/d Voorstadslaan komt; de enorme hoge toren zal uitzicht en (zon)licht belemmeren en zo woonplezier bederven (en zo mogelijk ook hogere stookkosten opleveren).

 

and request

op het 260 meter lange parkeerterrein de Oude Stad aan de Voorstadslaan laagbouwwoningen te realiseren waarbij ook een ruime overdekte parkeergelegenheid.

Gezien de lengte van het terrein kunnen hier ook heel veel lagere woningen/appartementen horizontaal in plaats van verticaal gebouwd worden.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Nijmegen 
Petition desk:
Closing date:
2021-07-04 
Lead petitioner:
Wil Gobel 
Organisation:
Bewoner Hezelpoort 

History

Signatures

Updates

Aanbieding op 22 september !

Beste ondertekenaars

De petitie is gesloten en uiteindelijk 147 maal ondertekend. Bij het begin van het raadsjaar van de gemeenteraad wil ik hem nu aanbieden. Hiervoor is door de griffie een afspraak gemaakt op woensdag 22 september a.s.

+Read more...

om 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis. Met een mondelinge toelichting zal ik de petitie dan officieel aanbieden aan de plv voorzitter van de raad.
Het zou aardig zijn als een paar van jullie ook daarbij aanwezig zouden willen zijn? Heel graag. Zo ja, stuur even n berichtje, ik moet laten weten hoeveel mensen ze kunnen verwachten. Alvast bedankt. Vriendelijke groet Wil Göbel

2021-09-13

Veel onbegrip

Er zijn verschillende reacties van mensen die vinden dat deze petitie egoïstisch is, ‘ not in my backyard’ , zou ons grootste motief zijn. En dat is natuurlijk waar.

+Read more...

Geen kolos hier voor de deur. Omdat we geen kille en donkere woningen daardoor willen. Maar ... wel een misvatting is dat we tegen woningbouw hier zouden zijn. En dat is zeker niet waar. Maar grootschalige woningbouw (de gemeente noemt ca 200 woningen) hoeft volgens ons alleen niet perse dmv een woontoren van rondom de 100 meter te zijn. Op hetzelfde terrein kun je evenveel woningen in lagere/middelhoge appartementsgebouwen stoppen. Zie als voorbeeld de Handelskade zelf: 535 woningen. Zolang ze maar laag genoeg of zijn om de overkant niet in de schaduw te zetten vinden we het prima

2021-04-25