U, de petitionaris
20200615 twentslandschap

Geen windturbines in Nationaal Landschap Noordoost-Twente

4.125 ondertekeningen

In het kader van de Regionale Energiestrategie voor Twente wil de Provincie de plaatsing van 54 zeer grote windmolens (meer dan 230 m.) mogelijk maken. Hiervan zouden er 18 in het Nationaal Landschap NO-Twente moeten komen. De huidige status Nationaal Landschap verhindert dat en werkt beschermend.

Petitie

Wij

SBTL en allen die 't Noordoost Twentse Landschap waarderen en daarin geen windturbines willen zien.

 

constateren

  1. Dat de plaatsing van grote windturbines (230m.) alsmede van zogenaamde "dorpsmolens" (ook nog meer dan 100 m. hoog! ) in het Nationaal Landschap Noordoost Twente een ernstige visuele aantasting oplevert die tot in lengte van jaren bewoners en bezoekende toeristen nadeel oplevert.
  2. Dat de loyaliteit van gemeentes en bevolking in Noordoost Twente onterecht wordt gekocht door het vooruitzicht van delen in de opbrengsten van deze windturbines.

 

en verzoeken

  • De Provinciale Staten van Overijssel om niet akkoord te gaan met de door Gedeputeerde Status voorgenomen opheffing van de status Nationaal Landschap Twente.

  • De vier NOT-gemeenten (Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland) te zoeken naar alternatieven voor energieproductie door windturbines en dorpsmolens, die landschappelijk wel aanvaardbaar zijn en daar hun Regionale Energie Strategie op aan te passen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Samenwerkingsverband 
Petitieloket:
Einddatum:
30-09-2022 
Petitionaris:
Thom Weterings 
Organisatie:
Stichting Behoud Twents Landschap 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Petitie tegen windturbines in Nationaal Landschap Noordoost Twente

Alhoewel we aanvankelijk al eerder wilde stoppen met deze petitie, hebben we besloten m te verlengen. Reden: op de vele Zienswijzen op het Windbeleid NOT is nog steeds niet gereageerd! Dat gebeurt waarschijnlijk in de zomer van dit jaar 2022.

+Lees meer...

Daarnaast dreigt de Provincie Overijssel in te grijpen als de Twentse gemeenten geen voorstellen voor windturbines indienen!

28-03-2022