U, de petitionaris
Logo stichting

Géén windmolens in het Langbroekerweteringgebied

926 ondertekeningen

De gemeente Wijk bij Duurstede wil het mogelijk maken dat er in het unieke natuur, leef- en woongebied rondom de Langbroekerwetering tot op wel 100 locaties (meerdere) windturbines worden geplaatst van 25 m hoog. Inmiddels liggen er al aanvragen klaar voor 7 windmolens. Dit kun jij helpen voorkomen.

Petitie

Wij

Belanghebbenden (zowel bewoners als bezoekers) van het gebied rondom de Langbroekerwetering

 

constateren dat:

  • Dat de gemeente met het nieuwe paraplubestemmingsplan ‘Kleinschalige Windturbines’ onzorgvuldig is omgegaan met haar plicht om alle belangen goed af te wegen.
  • Dat er onvoldoende rekening is gehouden met de ingrijpende gevolgen voor het unieke historische, natuurrijke coulisselandschap met haar kwetsbare flora, fauna en stiltegebieden.
  • Dat de belangen van de bewoners en directe betrokkenen niet in de totstandkoming van het plan zijn meegenomen.

 

en verzoeken

  • Het huidige paraplubestemmingsplan in te trekken en een zorgvuldig proces op te starten waarin voldoende inspraak van alle belanghebbende wordt gerealiseerd, om zo te komen tot een plan om duurzame energie binnen de gemeente beter in te zetten. Hierbij zal door rekening te houden met de Flora, de fauna, het stiltegebied, rijk weidevogelgebied en Natura 2000 het Weteringgebied niet in aanmerking moeten komen voor deze plannen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Wijk bij Duurstede 
Petitieloket:
Einddatum:
19-04-2021 
Organisatie:
Stichting Behoud het Wetering Gebied 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen