U, de petitionaris
Nee tegen college

Geen windmolens dichtbij de bebouwde kom van Waalwijk

1.714 ondertekeningen

Op 6 februari heeft de Raad van de Gemeente Waalwijk besloten een aantal aanvullingen in de Kadernota Grootschalige Opwek Duurzame Energie op te nemen om de burgers te beschermen. Als het aan het College ligt komen deze niet terug in de definitieve versie van de kadernota. Dit mag niet gebeuren!

Petitie

Wij

de burgers van de Gemeente Waalwijk en de buurgemeenten Altena, Heusden en Geertruidenberg

 

constateren

dat op 6 februari de Raad van de Gemeente Waalwijk heeft besloten een aantal aanvullingen in de concept-Kadernota Grootschalige Opwek Duurzame Energie op te nemen mbt afstanden, situering, rol gemeente, en een 0-meting om duidelijkheid te bieden en de burgers van Waalwijk + de buurgemeenten te beschermen. Als het aan het College en de ambtenaren ligt komen deze niet terug in de definitieve versie van de kadernota. Wij zijn het hier niet mee eens.

 

en verzoeken

  • dat de afspraken met betrekking tot afstanden (minimaal 750 meter tot de bebouwde kom), etc. behouden blijven.

  • De 'bebouwde kom' zoals gedefinieerd in de provinciale kaders van 'stedelijk gebied' uit de 'Interim omgevingsverordening Noord-Brabant' gehanteerd wordt.

  • De kaders van buurgemeenten in acht genomen worden bij ontwikkeling van windturbines - zie art. 3.37 lid I onder c van de 'Interim omgevingsverordening Noord-Brabant'.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Waalwijk 
Petitieloket:
Einddatum:
14-01-2021 
Petitionaris:
Ilse van den Meijdenberg 
Organisatie:
Energie Gezond Waalwijk 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen