U, de petitionaris
Images

Geen volledig onderwijs, geen volledig collegeld

173 ondertekeningen

Sinds Covid-19 heeft het onderwijs nauwelijks volledig gedraaid. Studenten aan de universiteit of het HBO hebben zelfs vanaf het begin af aan weinig tot geen fysiek onderwijs gehad. Waarom moeten wij het volledige lesgeld betalen over deze periode, wanneer wij niet het volledige onderwijs ontvangen?

Petitie

Wij

de studenten en/of ouders/verzorgers die betalen voor ons onderwijs

 

constateren

  • dat er nog steeds volledig collegegeld betaald wordt, terwijl wij geen volledig onderwijs meer ontvangen.
  • Wij hebben recht op of volledig onderwijs of een compensatie van het collegegeld.
  • Door Covid-19 zijn veel studenten die werkten naast hun opleiding hun baan verloren.
  • Hetzelfde geld voor veel ouders/verzorgers.
  • Toch wordt er verwacht dat wij hetzelfde gigantische bedrag aan collegegeld blijven betalen, terwijl het onderwijs achteruit gaat!
  • Het is tijd om naast de basisscholen en het middelbaar onderwijs ook te kijken naar de HBO en universitaire studenten die vergeten worden!

 

en verzoeken

  • om een compensatie van het collegegeld over de periode dat wij weinig tot geen fysiek onderwijs hebben gehad.

  • Daarnaast verzoeken wij een vermindering in het collegegeld over de periode die nog moet komen waarin wij weinig tot geen fysiek onderwijs zullen ontvangen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Kabinet 
Petitieloket:
Einddatum:
01-07-2021 
Petitionaris:
Caroline Knubben 

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Halvering collegegeld

Op 17 februari jl. werd bekend dat het ministerie miljarden uittrekt voor het onderwijs.

+Lees meer...

Een deel van dit geld zou gebruikt worden om het collegegeld te halveren voor studenten. Met dit nieuws zijn wij natuurlijk ontzettend blij! Dit laat zien dat ook het ministerie ziet hoe ernstig de situatie is en dat dit niet langer kan.

Nu zou je denken dat we er zijn en dat deze petitie niet langer nodig is. Helaas is dit niet het geval. Deze regeling gaat volgend jaar (2021/2022) namelijk pas in en is voornamelijk bedoeld om studenten met een studievertraging te ondersteunen. Studenten die, ondanks alles, toch hun diploma dit jaar weten te behalen vallen dus tussen wal en schip. Tevens worden vorig schooljaar (2019/2020) en afgelopen schooljaar (2020/2021) niet gecompenseerd. Onze mening is dan ook dat ook deze jaren en deze studenten gecompenseerd moeten worden. Wij mogen niet gestraft worden wegens het feit dat wij geen studievertraging hebben opgelopen!

Deze petitie ondertekenen is dan nog steeds van groot belang. Misschien nog wel groter, omdat we nu weten dat ze luisteren! Help ons daarom en onderteken snel!

Bron: https://nos.nl/artikel/2369072-8-5-miljard-euro-om-corona-achterstanden-in-onderwijs-weg-te-werken.html

18-02-2021