U, de petitionaris
Groene hart

Geen versnippering van het Groene Hart door beton en windmolens

201 ondertekeningen

Met deze petitie doen we een oproep aan de bestuurders van de Provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en Tweede Kamer om het Groene Hart als één gebied te erkennen en te zorgen dat het Groene Hart niet versnipperd wordt door windmolens en wordt volgebouwd met woonblokken en 'blokkendozen' van bedrijventerreinen.

Teken de petitie, zodat we het belang van het Groene Hart goed op de agenda zetten! Als wij het niet doen, wie doet het dan wel?

Petitie

Wij

inwoners van het Groene Hart, bezoekers en andere betrokkenen

 

constateren

  • Het Groene hart is een unieke regio binnen de Randstad.
  • De belangen van het Groene Hart worden vaak vergeten, terwijl deze regio te maken heeft met zijn eigen dynamiek en problematiek zoals bodemdaling, druk op beschikbaarheid van voorzieningen als buslijnen, sportaccommodaties en scholen en woningen die passen in het gebied.
  • Maatwerk voor het Groene Hart vraagt om een andere aanpak. Deze regio moet niet bestuurlijk uit elkaar worden getrokken en gebruikt worden als windgewest of blokkendoos voor de grote steden.
  • Een gebiedsgerichte aanpak is nodig waarbij bestuurders samen zorgen voor bescherming van de regio en het behoud van het natuurhistorisch landschap.

 

en verzoeken

een Groene Hart-commissaris of andere maatregel die dit namens de provincies gaat regelen.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Provincie Zuid-Holland 
Petitieloket:
Einddatum:
24-05-2021 
Petitionaris:
Huibert van Rossum  
Organisatie:
www.huibert.nu  
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Red het Groene Hart - samen voor ons gebied!

Het Groene Hart is een uniek gebied in de Randstad, maar wordt niet gezien als één gebied en dreigt daardoor te versnipperen. Wij roepen de verschillende Provincies en Tweede Kamer op dit gebied als regio in de Randstad te erkennen.

23-02-2021