U, de petitionaris
Natuur nissewaardkopie

Geen uitverkoop van groen in het natuurgebied in Bernisse

354 ondertekeningen

"Staatsbosbeheer, het Recreatieschap, maar ook de gemeente Nissewaard zijn wel van mening dat er naast de mooie natuur enige ruimte moet zijn voor ontwikkeling van het gebied. Het onderhoud van de Bernisse is helaas niet gratis", zegt een medewerker Grond en Gebouwen van Staatsbosbeheer.

Dus krijgen ondernemers de kans het gebied commercieel in te richten en uit de openbare ruimte te onttrekken. De vraag of de bewoners dat wel willen, doet er niet toe. Bewoners mogen meedenken, maar linksom of rechtsom de kosten van onderhoud van het natuurgebied moeten ergens vandaan komen.

Alleen wandelen, genieten van de rust, de bomen, de dieren en een prikkelarme omgeving dat kan en mag niet. Het levert geen geld op.

Wij inwoners van Nissewaard, zijn van mening dat natuurgebieden WEL geld mogen kosten. Natuurgebieden zijn al rendabel. Dagelijks maken inwoners "gratis" gebruik van natuurgebieden. Daar brengen fotografen herten en ijsvogeltjes in beeld. Daar krijgen paarden- en hondenliefhebbers de ruimte. Daar gaan vader en moeders zaterdags en zondags met hun kroost een balletje schieten. Daar genieten nieuwbakken ouders van een wandeling met de kinderwagen door een ongerept, vrij toegankelijk en nog niet gecommercialiseerd gebied.

Petitie

Wij

WIJ, inwoners van Nissewaard,

 

constateren dat:

  • dat Staatsbosbeheer, het Recreatieschap en gemeente Nissewaard van mening zijn dat er naast de mooie natuur enige ruimte moet zijn voor ontwikkeling van het natuurgebied in de Bernisse en Nissewaard.

  • Onderhoudsgelden van deze gebieden maakt deel uit van de enorme belastingen die de Nederlandse bevolking al betaald. Groen mag geld kosten. Het is van onschatbare waarde.

 

en verzoeken

Staatsbosbeheer, het Recreatieschap en gemeente Nissewaard geen commerciƫle activiteiten in de natuurgebieden van de Bernisse en Nissewaard te ontwikkelen of toe te staan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Nissewaard 
Petitieloket:
Einddatum:
21-03-2018 
Petitionaris:
Angelique Bolk 
Organisatie:
Stichting Bomenridders Nissewaard 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen