U, de petitionaris
Buurbook 01

Geen uitbreiding vliegveld Rotterdam the Hague Airport

2.571 ondertekeningen

Vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) wil aanzienlijk uitbreiden. De woon- en leefomgeving van RTHA zou hiermee behoorlijk verslechteren. Het aantal zgn. 'ernstig gehinderden', dat nu al 37.000 bedraagt, zou komen op 53.000 personen.

Petitie

Wij

Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport

 

constateren dat:

  • dat Rotterdam The Hague Airport vraagt om een uitbreiding van de geluidsruimte, waarmee het aantal vluchten bijna verdubbeld wordt.

  • Een groot deel daarvan zal plaatsvinden in de vroege ochtend en de late avond.

  • Dit betekent meer geluidsoverlast en slaapverstoring voor omwonenden, ongezonde lucht in de woonomgeving en een waardedaling van de woningen.

  • De rekening voor meer vluchten komt daarmee geheel bij de omwonenden te liggen.

 

en verzoeken

de regering, lokale en provinciale bestuurders om in het nieuwe luchthavenbesluit de omwonenden en het leefmilieu te beschermen en de geluidsruimte van Rotterdam The Hague Airport niet uit te breiden en zo toename van geluidsoverlast, slaapverstoring, broeikasgassen en luchtvervuiling te voorkomen.

Het antwoord

Discussie over uitbreiding gekanteld van voor naar tegen

De door u gesteunde petitie is in 2017 aangeboden aan Provinciale Staten van Zuid-Holland en heeft bijgedragen tot het veranderen van standpunt van de Provincie. Zuid-Holland heeft zich tégen de uitbreiding van de luchthaven verklaard en heeft een onderzoek opgedragen naar sluiting van de Rotterdamse luchthaven. Uw handtekening heeft dus geholpen.

BTV-Rotterdam Airport kan haar werk niet doen zonder haar leden. Steun ons en word daarom lid van €10,- per jaar. Meer informatie vindt u op www.btv-rotterdamairport.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Staatssecretaris 
Petitieloket:
Einddatum:
30-03-2017 
Antwoord verwacht:
30-06-2017 
Status:
Gesloten 
Petitionaris:
Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) 
Organisatie:
Vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Discussie over uitbreiding gekanteld van voor naar tegen

De door u gesteunde petitie is in 2017 aangeboden aan Provinciale Staten van Zuid-Holland en heeft bijgedragen tot het veranderen van standpunt van de Provincie. Zuid-Holland heeft zich tégen de uitbreiding van de luchthaven verklaard en heeft een onderzoek opgedragen naar sluiting van de Rotterdamse luchthaven.

+Lees meer...

Uw handtekening heeft dus geholpen.

BTV-Rotterdam Airport kan haar werk niet doen zonder haar leden. Steun ons en word daarom lid van €10,- per jaar. Meer informatie vindt u op www.btv-rotterdamairport.nl

26-03-2020

Handtekeningen aan wethouder overhandigd op 13 april 2017

Als voorzitter van de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) wil ik jullie bijzonder bedanken voor jullie handtekening onder onze petitie tegen uitbreiding van genoemd vliegveld. We hebben uiteindelijk 2.557 handtekeningen opgehaald.

+Lees meer...

Zoveel steun doet ons goed.

Ik heb 13 april 2017 de petitie aangeboden aan de voorzitter van de zogenoemde Bestuurlijke Regiegroep RTHA, mevr. A. Bom, gedeputeerde bij de provincie Zuid Holland. In die BRR zijn ook de betrokken wethouders van Rotterdam, Schiedam en Lansingerland vertegenwoordigd. Van die aanbieding voeg ik twee foto's bij.

Wij zetten de strijd voort. De komende weken en maanden zijn cruciaal.

En mocht je nog geen lid zijn van onze vereniging en dat voor €10 per jaar wel willen worden, ga dan naar http://www.btv-rotterdam.nl/word-lid

Met vriendelijke groet,

Hubert van Breemen, voorzitter

Contact:

Vereniging BTV-RotterdamAirport

Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport

Postbus 33131

3005 EC Rotterdam

info@BTV-RotterdamAirport.nl

www.BTV-RotterdamAirport.nl

IBAN NL10 INGB 0000 330416

Volg ons op Facebook

overhandiging 1 op 1

overhandiging groep

26-03-2020