U, de petitionaris
38859 1

Geen toegang tot de commissie "stiekem" voor mensen met dubbele nationaliteit

7 ondertekeningen

Gezien het mogelijke loyaliteitsconflict van mensen met dubbele paspoorten die zitting hebben en nemen in de Tweede Kamer moet het niet mogelijk zijn dat ze deel kunnen nemen aan de Commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten.

Petitie

Wij

Wij zijn bezorgde burgers, die zien dat de loyalitieit van sommige bevolkingsgroepen in onze samenleving niet noodzakelijkerwijs gericht is op Nederland en het belang van de Nederlandse samenleving.

 

constateren dat:

Door de aard van de in de commissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten gedeelde informatie moet dit slechts toegankelijk zijn voor mensen met enkel de Nederlandse nationaliteit. Ook politieke partijen die in meerderheid bestaan uit mensen met een dubbele nationaliteit moeten in zijn geheel uitgesloten worden van de in de commissie gedeelde gevoelige en vertrouwelijke informatie.

 

en verzoeken

Wetgeving of een interne regeling van de Tweede Kamer, waarin deze uitsluiting geregeld wordt om toekomstige loyaliteits conflicten te vermijden.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
12.08.2016 
Petitionaris:
Henri 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen