You, the petitioner

Geen TBS / PBC-ingang vlak naast kinderspeelweide

172 signatures

Bouwplannen van de TBS/PBC-kliniek leiden tot het aanleggen van een toegangsweg met toegangspoort naast en door een kinderspeelweide in het recreatieparkje grenzend aan een woonwijk. Veiligheid van kinderen en omwoners in het geding, terwijl alternatieven mogelijk zijn!

-- Aangeboden aan de raad op 2 juli 2015. Deze petitie is afgehandeld.

Petition

We

Wij, bewoners van Duckstad, de Stripheldenbuurt te Almere, omwonenden van de TBS-kliniek te Almere,

 

establish that:

Wij zijn ernstig bezorgd omtrent onze veiligheid en onze leefomgeving door de uitbreiding van de TBS met een toegangsweg en doorgang in de betonnen veiligheidsmuur, aangrenzend aan ons speelveld en onze woonwijk. Over deze weg worden verdachten van ernstige gewelds-,levens- en zedendelicten aangevoerd. Bezoekers op het speelveld in de wijk zijn een ernstig risico, zegt de TBS zelf. Het speelveld wordt 20% kleiner.

 

and request

Wij verzoeken de gemeente niet mee te werken aan deze uitbreiding en aan te sturen op een alternatief met toegangsweg en doorgang aan de Noordzijde van de TBS-kliniek, zodat onze woon- en leefomgeving en onze veiligheid geheel in stand blijft en geen onnodige afbreuk gedaan wordt.

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Almere 
Petition desk:
Closing date:
2015-08-13 
Status:
Answered 
Lead petitioner:
Willem Kraal 

History

Signatures

Updates

Petitionaris over petitie

Bron: jaarverslag 2015 raad en griffie Almere

“Ik heb een zeer goed gevoel overgehouden aan het initiatief om een petitie te starten. Natuurlijk komt dat omdat we ons doel bereikt hebben: die ingang naar de TBS wordt verplaatst.

+Read more...

Vanuit de wijk zijn ook andere initiatieven genomen. Zo hebben we ingesproken tijdens de Politieke Markt en ook de pers gezocht. Maar de petitie was een groot succes. Van de 200 mensen die we uitnodig­ den om de petitie te ondertekenen heeft meer dan drie­ kwart daar gehoor aan gegeven. Ik denk dat de raadsleden daar toch niet omheen konden ­of wilden­ gaan. De griffie heeft ons geholpen bij de wens om de handtekeningen of cieel aan te bieden. Dat gebeurde uiteindelijk tijdens een pauzemoment bij de Politieke Markt. Het duurde nog geen tien minuten, maar er was aandacht voldoende van raadsleden. Ook stond er een fotograaf van Almere Dichtbij bij. Die aandacht is ongetwijfeld ook van invloed geweest. Maar de petitie zelf was de aanzet. Een goed middel waarmee we ons doel bereikten.”

2017-01-17