U, de petitionaris
Damwandoever

Geen stenen oevers Noorderplas in 's-Hertogenbosch

640 ondertekeningen

De gemeente wil de oude damwand vervangen voor basalt stenen, daar Rijkswaterstaat kilometers aan stenen oevers verwijderd omdat het geen goede natuurlijke oevers zijn. Vissen vanaf oevers met basalt stenen is onmogelijk, struiken en onkruid zullen dusdanig uitgroeien dat het uitzicht belemmerd zal zijn voor alle Noorderplas-bezoekers.

Petitie

Wij

Bewoners wijkdeel Maaspoort, leden van hengelsportvereniging Ons Genoegen Maaspoort, alle Noorderplas-genieters.

 

constateren dat:

  • De gemeente wil de oude damwand van de Noorderplas-oevers vervangen voor basalt stenen
  • Azobé hardhout-damwand is ook volgens Rijkswaterstaat de beste oeverbescherming die heden al 40 jaren staat.
  • De plannen van de gemeente zijn direct schadelijk voor de Noorderplas-genieters
  • Het bestuur van de hengelsportvereniging is statutair verplicht om hiertegen te zijn.
  • Alle andere Noorderplas genieters zullen uiteindelijk ook tegen een muur van struiken en onkruid aankijken waarvan de gemeente nu al zegt er geen onderhoud aan te willen plegen zoals dat elders in de gemeente ook al gebeurt.

 

en verzoeken

  • Hengelsportvereniging Ons Genoegen Maaspoort en ondertekenaars verzoeken de gemeente deze casus te heroverwegen,

  • De huidige damwand is afgeschreven; plaats hierom Azobé damwand terug omdat het veel vertrouwen geeft voor de volgende 45 jaar, de verbeterde plaatsingstechnieken geven ook aan dat zo'n damwand makkelijk 43 jaren mee kan.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
's-Hertogenbosch 
Petitieloket:
Einddatum:
12-12-2022 
Petitionaris:
Gerry Vorstenbosch 
Organisatie:
HSV Ons Genoegen Maaspoort te 's-Hertogenbosch 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Stenen oevers Noorderplas voor een groot deel aangpast.

Beste betrokkenen, de gemeente heeft de plannen betreffende de stenen oevers Noorderplas voor een groot deel aangepast. We hebben gezien dat Noorderplas genieters toch nog steeds sceptisch waren over de vernieuwde plannen, de gemeente heeft tijdens de 2e informatie avond kenbaar gemaakt ook opnieuw te kijken naar de recentste opmerking gemaakt tijden deze avond.

Het bestuur van HSV Ons Genoegen Maaspoort begrijpt dat sommige het nog steeds niet eens zijn met de gang van zaken, ook leden van onze vereniging zijn het niet eens met de huidige plannen omdat de ook als bewoner betrokken zijn.

Het bestuur kan leven met de nieuwe plannen, omdat: Alle wedstrijden met aanpassingen nog steeds jaarlijks kunnen doorgaan; * De kinderen op de oevers zone 4, 5 en 6 nog steeds goed begeleid kunnen worden; * De minder validen leden nog steeds kunnen blijven vissen vanaf hun geliefde plekje; * Er worden vrij veel damwand oevers terug geplaatst, we zien voor visstandbeheer wel degelijk verbeterpunten.

Vandaag d.d.

+Lees meer...

6 december is er een overleg met gemeente en we houden u ook hiervan op de hoogte.

06-12-2022

2e Informatie avond dinsdag 22 november.

Wellicht heeft de gemeente u ook al direct benaderd over de oevers Noorderplas. De gemeente houd een 2e informatiebijeenkomst.

+Lees meer...

Naar aanleiding van de reacties die de gemeente heeft ontvangen hebben ze het plan aangepast. We willen dit graag toelichten en nodigen daarom iedereen uit voor een informatiebijeenkomst op dinsdag 22 november.

Wij, de groep Noorderplas genieters zijn meer dan benieuwd naar de aanpassingen, we gaan het positief tegemoet zien.

Datum: Dinsdag 22 november - Tijd: 18:45 tot 20:30 uur - Locatie: Maaspoort hal, Marathonloop 1, 5235 AA ’s-Hertogenbosch.

16-11-2022

12 september mogen we inspreken I&O bij de gemeente.

De raadsbijeenkomst wordt gehouden op maandag 12 september om 20.30 uur. Het inspreken zal gebeuren namens alle Noorderplas genieters in de ruimste zin van het woord en beslist niet alleen namens de hengelsport vereniging.

Deze bijeenkomst vindt plaats in het Bestuurscentrum, Achter ’t Stadhuis 5-7..

14-08-2022