U, de petitionaris
Asml

Geen snelfietspad ASML–Station Geldrop maar wandelen langs de Dommel en groen

926 ondertekeningen

Wij willen wandelen langs de Dommel en door het park, in Hanevoet en Bennekel. De gemeente heeft het plan om een 4m breed snelfietspad aan te leggen vanaf ASML - De Run naar Station Geldrop: oude bomen weg, einde wandelen:Er is plek voor zowel voetgangers als fietsers. Samen delen we de stad. Toch?❤

Petitie

Wij

Huidige gebruikers van het pad langs de Dommel.

 

constateren

Dat de gemeente het pad wil vervangen voor een 4 meter breed snelfietspad.

 

en verzoeken

Dat niet te doen.

Laat geen groen wijken voor meer verkeer en asfalt. Er zijn ook fietspaden mogelijk langs wegen, of langs snelwegen, evt met een groene berm en/of geluidsmuur.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Wat vind jij?

De gemeente geeft burgers eindelijk kans om te zeggen wat ze vinden

En ze beloven te luisteren. Vul jij het in? We zijn benieuwd.. Let op: bij alle trace's is er gevaar dat er veel bomen verdwijnen, wil je dat? En zolang ASML blijft bouwen, wordt het zowel op de weg, als op deze routes ook drukker, dus niks geen "minder auto's op de weg" en "minder luchtvervuiling": ❤.

03-06-2021

Zondag om 14u actie bij de vijver Hanevoet.

Nou zijn we natuurlijk voorstander van fietsen, maar moet dat nou dwars door een rustig natuurgebied met een nieuw fietspad? Als het aan ons ligt niet. Er zijn genoeg alternatieven.

Daarom organiseert werkgroep Partij voor de Dieren Eindhoven 30 mei om 2 uur een protestactie bij het speelveldje naast de grote plas.

+Lees meer...

Zo willen we aandacht vragen om het gebied met rust te laten. Vind jij de rust hier ook belangrijk? Dan zien we jou graag met eventueel je eigen protestbord.❤

29-05-2021

Veel updates, o.a. Er is een wijkbrief uit, die nog steeds niet iedereen in de wijken heeft gekregen, die staat hier:

www.eindhoven.nl/projecten/fietsroute-de-run-htce Daarnaast: Er is aangetoond is dat er alternatieven zijn, en het huidige start- en beginpunt schade toebrengen aan groen, en gevaarlijk zijn. Toch gaat de gemeente door.

+Lees meer...

Ongelooflijk. En mondige leden zijn de klankbordgroep uitgezet. https://www.volkskrant.nl/cs-b29c572a "Daar waar alle verkeer in woonwijken bijeenkomt, gebeuren veel ongelukken. Vooral ook omdat rijbanen niet gescheiden zijn. Alleen al met de inrichting van de infrastructuur valt heel veel te winnen." Uitgebreid onderzoek: Het Recht van de Snelste - De Correspondent. https://decorrespondent.nl/hetrechtvandesnelste Vorige eeuw-denken. https://www.verkeerskunde.nl/Uploads/2015/1/blog-mike-berenos.pdf Je ziet bv rekening rijden (al in de jaren 80 van de vorige eeuw een issue!) duikt weer op: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5230458/bovag-rai-auto-rekeningrijden-emissie-kabinet NB initiatief van de autobranche, weliswaar met eigen voordelen, maar niettemin. Of Thalia Verkade: https://www.verkeerskunde.nl/blog/leesvoer-het-recht-van-de-snelste. Zeer goed boek.

14-05-2021