U, de petitionaris
Slot zuylen

Geen Smeerboelfestival in het natuurgebied rond Slot Zuylen

3.568 ondertekeningen

Op 14 september a.s. wil het Smeerboelfestival neerstrijken in het unieke natuurgebied tegenover Slot Zuylen. De bijzondere en beschermde flora & fauna lopen door dit evenement blijvende schade op. En voor je het weet is het een officieel festivalterrein en is deze prachtige oase van rust verdwenen.

Petitie

Wij

inwoners van Utrecht, Zuilen en Stichtse Vecht en liefhebbers van rust, natuur en cultuurhistorie

 

constateren dat:

  • dat een vergunning is aangevraagd voor een Smeerboelfestival in het natuurgebied tegenover Slot Zuylen op 14 september en
  • dat dit evenement zowel de Open Monumentendag onmogelijk maakt als de flora en fauna van dit kwetsbare gebied ernstige schade toebrengt: het kasteel kan niet bezocht worden, want het hele dorp wordt afgesloten en beschermde dieren als vleermuis, grutto, kievit en ook de grote kolonie ooievaars worden ruw van hun plek verjaagd.
  • Het Land van Zuylen is een prachtige oase van rust en dat willen wij behouden. Wij zien met lede ogen aan dat dit gebied straks een officieel festivalterrein wordt.

 

en verzoeken

de aangevraagde vergunning voor dit grootschalige technofestival af te wijzen vanwege de kwetsbare natuur, de cultuurhistorische waarden van het gebied, de te verwachten geluidsoverlast voor mens en dier, de enorme verkeersdrukte plus de overlast voor het dorp vanwege wegafsluitingen.

Het antwoord

Smeerboelfestival in Papendorp

Smeerboel festival heeft aangegeven de vergunningsaanvraag voor het Kraaienbos terug te trekken. Het festival zal dit jaar weer worden georganiseerd in Papendorp!

Wij bedanken alle ondertekenaars van de petitie!

Om ervoor te waken dat de bestemming van het Kraaienbos in de toekomst toch verandert wordt de petitie op donderdag 18 juli aangeboden aan de gemeenteraad van Utrecht. Dit zal worden gedaan door Slot Zuylen, samen met de dorpsraad Oud-Zuilen en de wijkcommissie Zuilen. Wij nodigen u uit hierbij te zijn. Inloop is om 13.30 uur, start 13.45 uur in het stadhuis aan de Stadhuisbrug 1.

slotzuylen.nl

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Utrecht 
Petitieloket:
Einddatum:
13-10-2019 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Bertine Oosthoek-Bogaard 
Organisatie:
Stichting Slot Zuylen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Smeerboelfestival in Papendorp

Smeerboel festival heeft aangegeven de vergunningsaanvraag voor het Kraaienbos terug te trekken. Het festival zal dit jaar weer worden georganiseerd in Papendorp!

Wij bedanken alle ondertekenaars van de petitie!

Om ervoor te waken dat de bestemming van het Kraaienbos in de toekomst toch verandert wordt de petitie op donderdag 18 juli aangeboden aan de gemeenteraad van Utrecht.

+Lees meer...

Dit zal worden gedaan door Slot Zuylen, samen met de dorpsraad Oud-Zuilen en de wijkcommissie Zuilen. Wij nodigen u uit hierbij te zijn. Inloop is om 13.30 uur, start 13.45 uur in het stadhuis aan de Stadhuisbrug 1.

slotzuylen.nl

14-07-2019