You, the petitioner
Slot zuylen

Geen Smeerboelfestival in het natuurgebied rond Slot Zuylen

3,553 signatures

Op 14 september a.s. wil het Smeerboelfestival neerstrijken in het unieke natuurgebied tegenover Slot Zuylen. De bijzondere en beschermde flora & fauna lopen door dit evenement blijvende schade op. En voor je het weet is het een officieel festivalterrein en is deze prachtige oase van rust verdwenen.

Petition

We

inwoners van Utrecht, Zuilen en Stichtse Vecht en liefhebbers van rust, natuur en cultuurhistorie

 

observe

  • dat een vergunning is aangevraagd voor een Smeerboelfestival in het natuurgebied tegenover Slot Zuylen op 14 september en
  • dat dit evenement zowel de Open Monumentendag onmogelijk maakt als de flora en fauna van dit kwetsbare gebied ernstige schade toebrengt: het kasteel kan niet bezocht worden, want het hele dorp wordt afgesloten en beschermde dieren als vleermuis, grutto, kievit en ook de grote kolonie ooievaars worden ruw van hun plek verjaagd.
  • Het Land van Zuylen is een prachtige oase van rust en dat willen wij behouden. Wij zien met lede ogen aan dat dit gebied straks een officieel festivalterrein wordt.

 

and request

de aangevraagde vergunning voor dit grootschalige technofestival af te wijzen vanwege de kwetsbare natuur, de cultuurhistorische waarden van het gebied, de te verwachten geluidsoverlast voor mens en dier, de enorme verkeersdrukte plus de overlast voor het dorp vanwege wegafsluitingen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Utrecht 
Petition desk:
Closing date:
2019-10-13 
Lead petitioner:
Bertine Oosthoek-Bogaard 
Organisation:
Stichting Slot Zuylen 
Website:

History

Signatures