U, de petitionaris
20180319 080119

Geen sloop van woningen en verhoging huren na verduurzaming in Oldambt

144 ondertekeningen

In Oldambt dreigt de komende jaren sloop van huurwoningen. De vervangende nieuwbouw zal te duur zijn voor huurders met een laag inkomen. Ook na verduurzaming worden huren opgetrokken naar boven de eerste aftoppingsgrens van 633,25 euro.

Petitie

Wij

Bewoners van de gemeente Oldambt

 

constateren

  • Dat in het concept programma wonen Oldambt 2021-2026 aan de corporaties gevraagd wordt om zoveel mogelijk woningen te slopen.
  • Hierdoor zal een aanzienlijk deel van de betaalbare woningvoorraad verloren gaan en vervangen worden door veel duurdere nieuwbouw
  • Dat de sloop van karakteristieke panden zoals St Vitusstraat in Winschoten mogelijk wordt.
  • Dat de huur van verduurzaamde panden wordt opgetrokken tot boven 633,25 euro.

 

en verzoeken

  • Om het programma Wonen Oldambt 2021-2026 hierop aan te passen, waarbij wordt uitgegaan van renovatie en verduurzaming van de huidige woningvoorraad, ook van karakteristieke panden.

  • Tevens met de corporaties Acantus en Groninger Huis afspraken te maken over de huur van verduurzaamde woningen, waarbij afgesproken wordt dat na verhuizing van de huurder, de huurprijs voor de nieuwe huurder onder de eerste aftoppingsgrens van 633,25 blijft.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Oldambt 
Petitieloket:
Einddatum:
01-09-2021 
Petitionaris:
Daphna Brekveld 
Organisatie:
Bewonersorganisatie Oldambt 

Geschiedenis

Ondertekeningen