You, the petitioner
Dealers klein

Geen Skaeve Huse in Veldhuizen (Ede)

497 signatures

Op 10 november 2016 bereikt ons het goede nieuws dat er GEEN Skaeve Huse aan de Dwarsweg komen.FANTASTISCH NIEUWS! Heel heel heel erg bedankt voor jullie stem!

Petition

We

De omwonenden van de Dwarsweg in Ede

 

establish that:

Dat bovengenoemde doelgroepen niet thuis horen op deze locatie:

  1. Het ligt te dicht tegen de woonwijk aan (Hulsbeek, Steneveld en vooral Torenveld);

  2. De doelgroepen hebben een bewezen achtergrond van overlast en zullen zeker overlast en onrust gaan veroorzaken in de wijk;

  3. Onder de doelgroep zitten daklozen maar ook drugsverslaafden, alcoholisten en geesteszieken;

  4. De route naar winkelcentrum "Bellestein" is door wijk langs oa. lagere scholen, sportvelden, en speelpleinen;

  5. Het nabij geleden Veldhuizerbos is NU nog een veilig bos voor het uitlaten van honden, ook voor vrouwen en kinderen, maar zal dit binnenkort niet meer zijn;

  6. De ervaringen met de Groevebeek mogen niet herhaald worden!

 

and request

De Gemeente Ede een andere locatie te zoeken.

Ede is met 32.000 hectare één van de grootste gemeenten van Nederland met tal van andere opties. Wij verzoeken de gemeente een andere locatie te zoeken en af te zien van de Dwarsweg.

The answer

Geen Skaeve Huse aan de Dwarsweg

Reactie van petitionaris

Het goede nieuws heeft ons bereikt dat de gemeente de plannen voor de Skaeve Huse aan de Dwarsweg heeft afgeblazen. FANTASTICH NIEUWS! Nu kan de rust weer terugkeren in de 3 aangrenzende straten.

Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen. Dit heeft er ZEKER toe bijgedragen!

 

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

Details

Addressed to:
Ede 
Petition desk:
Closing date:
2011-10-01 
Answer expected:
2011-11-01 
Status:
Answered 
Website:

History

Signatures

Updates

Geen Skaeve Huse aan de Dwarsweg

Reactie van petitionaris

Het goede nieuws heeft ons bereikt dat de gemeente de plannen voor de Skaeve Huse aan de Dwarsweg heeft afgeblazen. FANTASTICH NIEUWS! Nu kan de rust weer terugkeren in de 3 aangrenzende straten.

Iedereen heel erg bedankt voor het stemmen.

+Read more...

Dit heeft er ZEKER toe bijgedragen!

2016-11-10

Kosten van Skaeve Huse op RTL Nieuws

Wellicht onderschat ook de gemeente Ede de kosten voor de 7-10 containers die aan de Dwarsweg in Ede moeten komen.

Volgens de berekeningen van RTL Nieuws waren de eenmalige kosten in Tilburg € 365.000 en jaarlijks terugkerende kosten € 89.000. Als de Dwarsweg uiteindelijk niet een geschikte locatie blijkt te zijn zouden daar voor de verhuizing nog eens € 800.000 bij kunnen komen.

+Read more...

Dat was althans de prijs die Tilburg er voor moest betalen.

Dat zijn hele andere bedragen dan in het Plan van Aanpak terug te vinden zijn.

Ede krijgt daar bovenop nog te maken door de wijziging in het bestemmingsplan te maken met planschade dat voor de 3 getroffen straten (Torenveld, Steneveld, Hulsbeek, ...) al gauw kan oplopen tot een miljoen euro. Zie ook Vereniging Eigen Huis.

2016-10-10

Informatiemarkt 6 oktober 2016

Dank u voor uw bezoek in grote getale aan de Informatiemarkt vanavond!

Wat een vertoning van de Gemeente was het weer. PVDA wethouder Marije Eleveld was totaal niet voorbereid op de honderden kritische vragen van de omwonenden.

+Read more...

Het leek erop alsof ze helemaal geen dossierkennis had en gaf toe ook nog niet op de geplande locatie van de Skaeve Huse aan de Dwarsweg te zijn geweest. Constant stond ze notities te maken en ik hoop dat ze er ook wat mee gaat doen!

Een beetje onwennig stond één van de initiatiefnemers en raadslid Daan Verstrate van de ChristenUnie (zonder naamkaartje overigens) langs te kant. Anoniem terwijl hij afgelopen week nog kritiek had op de anonieme tegenstemmers op deze website. Hij beweerde vanavond dat toen dit artikel op EdeStad.nl op 21 september 2016 werd gepubliceerd hij nog niet op de hoogte was dat het op de Dwarsweg zou komen. Een week later viel de brief bij zo’n 100 omwonenden op de mat. Volgens dit artikel is hij sinds januari 2015 bij dit project betrokken. Wie communiceert nog met wie over “Skaeve Huse” aan het Raadhuisplein?

Er is nog heel veel huiswerk te doen want één ding staat vast: over de Dwarsweg als locatie is niet (voldoende) nagedacht en de argumenten voor deze locatie waren vanavond niet overtuigend.

2016-10-06