U, de petitionaris
2016 06 17 witte hondpad %281%29

Geen ruit in Nuenen-Zuid - geen verbindingsboog Meijerijlaan

444 ondertekeningen

Met het aanleggen van de verbindingsboog Meierijlaan zet de Gemeente Nuenen een eerste stap richting het verder verslechteren van het leefklimaat in Nuenen-Zuid: geluidshinder, fijnstof en verkeersonveiligheid nemen gigantisch toe door deze slecht onderbouwde en onderzochte plannen.

Petitie

Wij

bezorgde inwoners van Nuenen-Zuid en omgeving.

 

constateren dat:

dat met het aanleggen van de verbindingsboog Meijerijlaan de Gemeente Nuenen een eerste stap zet richting het verslechteren van het leefklimaat in Nuenen-Zuid: geluidshinder, fijnstof en verkeersonveiligheid nemen gigantisch toe door deze plannen die resulteren in een enorme toename in verkeer naar en van de A270 via de geplande verbindingsboog, Meijerijlaan en Geldropsedijk. De volksgezondheid en leefbaarheid worden ernstig bedreigd hierdoor.

 

en verzoeken

  1. De gemeente direct te stoppen met het uitvoeren van deze plannen;

  2. De gemeente deugdelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de gevolgen van de plannen met een consistente en duidelijke uitkomst;

  3. De gemeente betrokken inwoners te betrekken bij de besluitvorming;

  4. De gemeente alternatieven te onderzoeken voor de huidige plannen;

  5. De gemeente een integrale visie te vormen op de verkeerstromen in het westen en zuid-westen van Nuenen.

Het antwoord

Voorlopig geen verbindingsboog

Het is gelukt. De gemeenteraad heeft het voorstel van het college afgeschoten. De hele raad (op één raadslid na) stemde tegen het slecht opgezette plan. De boodschap aan wethouder Jansen was duideljik: "Als deze boog een schakeltje in een ketting is, toon ons dan maar eerst de hele ketting."

Lees ook het nieuwsbericht op de site van het ED!

 

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Nuenen c.a. 
Petitieloket:
Einddatum:
07-07-2016 
Antwoord verwacht:
08-07-2016 
Status:
Beantwoord 
Petitionaris:
Rob van der Vorst 
Organisatie:
Belangenvereniging Nuenen Groen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

In de herhaling

Beste petitieondertekenaar,

Het is 3 jaar geleden dat u de petitie Geen ruit in Nuenen Zuid – geen verbindingsboog Meijerijlaan heeft ondertekend. Het succes van deze petitie heeft er toe geleid dat noch de zogenaamde Verbindingsboog noch de openstelling voor alle verkeer van de busbanen aan ’t viaduct Geldropsedijk er toen zijn gekomen.

+Lees meer...

U heeft daaraan een bijdrage geleverd, waarvoor nogmaals dank.

Nu, 3 jaar later, ligt er een Mobiliteitsvisie ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad van Nuenen. Deze visie staat toe dat het steeds toenemende verkeer door het zuidelijke en westelijke deel van Nuenen geleid gaat worden. Denk daarbij aan ontsluiting van Nuenen West via de Geldropsedijk naar de A270, de opening van de busbanen en de daardoor aantrekkelijke sluiproute van Europalaan naar de A270 onder andere via de Meierijlaan die niet langer is ‘geblokt’. Bovendien wordt zo bijgedragen aan een 25% groei van het verkeer op de A270 in de nabije toekomst.

De voorgestelde plannen zullen desastreuze gevolgen hebben voor een gezond leefmilieu: meer geluid, meer fijnstof en meer verkeersonveiligheid in Nuenen Zuid. We zijn daarom weer in actie gekomen. Weer hebben we een petitie opgezet: Verkeersdruk in Nuenen moet omlaag: genoeg is genoeg. Er zijn al 500 ondertekenaars. Ons is echter opgevallen dat diverse ondertekenaars van toen de petitie van nu nog niet hebben ondertekend. Mogelijk is de nieuwe petitie aan uw aandacht ontsnapt vanwege vakantiedrukte en dergelijke waardoor u deze nog niet ondertekend hebt. In dat geval zouden we u willen vragen dat alsnog te doen omdat uw belang toen zeker vergelijkbaar is met uw belang nu.

Klik dus op https://verkeersdruknuenen.petities.nl en onderteken.

Hebt u besloten niet te tekenen dan kunt u ons toch helpen door de reden daarvan door te geven via info@nuenengroen.nl

Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet. Bestuur Belangenvereniging Nuenen Groen

09-08-2019

Voorlopig geen verbindingsboog

Het is gelukt. De gemeenteraad heeft het voorstel van het college afgeschoten.

+Lees meer...

De hele raad (op één raadslid na) stemde tegen het slecht opgezette plan. De boodschap aan wethouder Jansen was duideljik: "Als deze boog een schakeltje in een ketting is, toon ons dan maar eerst de hele ketting."

Lees ook het nieuwsbericht op de site van het ED!

08-07-2016

Hinderlijke spelfout in petitietekst

Helaas is er, in al onze gedrevenheid deze petitie online te zetten, een spelfout geslopen in de tekst. De naam van de Meierijlaan is incorrect gespeld als 'Meijerijlaan'.

+Lees meer...

Helaas is dit niet meer aan te passen nu de petitie actief is. Dit doet uiteraard niet echt afbreuk aan de boodschap en intentie, maar toch willen we ons ervoor verontschuldigen.

30-06-2016