U, de petitionaris

Geen reclamemasten langs de A1 bij Deventer

1.175 ondertekeningen

De gemeente Deventer wil toestemming verlenen voor de bouw van twee 50 à 60 meter hoge reclamemasten met led-schermen langs de A1. De reclamemasten zullen dag en nacht ledlicht laten schijnen over de A1 en richting Epse. Tevens zal dit afbreuk doen aan het imago van Deventer met zijn fraaie waterfront en zijn landelijke ligging.

Petitie

Wij

Betrokkenen bij het prachtige landschap rond Deventer, Lochem en de IJssel

 

constateren

Dat 60 meter hoge reclamemasten met led-schermen langs de A1 bij Deventer en Epse ontoelaatbare lichtvervuiling, horizonvervuiling en verrommeling van het landschap veroorzaken.

 

en verzoeken

De gemeenteraad Deventer af te zien van de plannen met betrekking tot de reclamemasten.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Deventer 
Petitieloket:
Einddatum:
31-12-2022 
Petitionaris:
Dorpsraad Epse/Joppe 
Organisatie:
Vereniging Dorpsraad Epse/Joppe 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Platform Lichthinder kritiseert voornemen Deventer inzake reclamemasten

Het platform Lichthinder heeft de gemeente Deventer een brief geschreven waarin ze het voornemen om grote reclamemasten te plaatsen, bekritiseert. Het platform kan dit voornemen niet rijmen met de goede sier die Deventer maakt ten aanzien van het thema 'duurzaamheid' en het steunen van 'Earth hour' eerder dit jaar.

+Lees meer...

Lees hier de volledige brief:

Utrecht, 16-4-2016

Betreft: reclamemast A1

Geacht gemeentebestuur van Deventer Met bevreemding hebben we kennis genomen van uw voornemen om langs de A1 een 60 meter hoge reclamemast te plaatsen met lichtreclame. Nog onlangs heeft u het project ‘Bewust verlichten’ georganiseerd waarbij de uitstoot van de verlichting in kaart is gebracht is. U maakte goede sier in Earth hour en was veelvuldig met uw goede voornemens van een verantwoord lichtbeleid in de media. Een reclamemast zoals u dat voorstelt doet dat grotendeels teniet. De verlichting op een lichtmast en ook ledschermen zullen uw (nachtelijk) landschap aan de zuidkant van de stad domineren. Het zal een symbool van Deventer worden waarbij uw netjes aangelicht skyline weer teniet gedaan wordt. Andere bedrijven en burgers zullen uw inspanningen voor reductie van energie verbruik en nachtelijke verlichting daarmee terecht als een wassen neus wegzetten. Door nu stevig te staan in uw langjarig beleid richting duurzaamheid en bescherming van het (nachtelijk) landschap verliest u op korte termijn geld maar op de lange duur de erkenning die uw mooie landschap verdient. Hopende op een positieve beslissing Platform Lichthinder Voorzitter Wim Schmidt

17-06-2016