You, the petitioner

Geen reclamemasten langs de A1 bij Deventer

1,177 signatures

De gemeente Deventer wil toestemming verlenen voor de bouw van twee 50 en 60 meter hoge reclamemasten met led-schermen langs de A1. De reclamemasten zullen dag en nacht ledlicht laten schijnen over de A1 en richting Epse. Tevens zal dit afbreuk doen aan het imago van Deventer met zijn fraaie waterfront en zijn landelijke ligging.

Petition

We

Betrokkenen bij het prachtige landschap rond Deventer, Lochem en de IJssel

 

establish that:

Dat 60 meter hoge reclamemasten met led-schermen langs de A1 bij Deventer en Epse ontoelaatbare lichtvervuiling, horizonvervuiling en verrommeling van het landschap veroorzaken.

 

and request

De gemeenteraad Deventer af te zien van de plannen met betrekking tot de reclamemasten.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Deventer 
Petition desk:
Closing date:
2022-12-31 
Lead petitioner:
Dorpsraad Epse/Joppe 
Organisation:
Vereniging Dorpsraad Epse/Joppe 
Website:

History

Signatures

Updates

Platform Lichthinder kritiseert voornemen Deventer inzake reclamemasten

Het platform Lichthinder heeft de gemeente Deventer een brief geschreven waarin ze het voornemen om grote reclamemasten te plaatsen, bekritiseert. Het platform kan dit voornemen niet rijmen met de goede sier die Deventer maakt ten aanzien van het thema 'duurzaamheid' en het steunen van 'Earth hour' eerder dit jaar.

+Read more...

Lees hier de volledige brief:

Utrecht, 16-4-2016

Betreft: reclamemast A1

Geacht gemeentebestuur van Deventer Met bevreemding hebben we kennis genomen van uw voornemen om langs de A1 een 60 meter hoge reclamemast te plaatsen met lichtreclame. Nog onlangs heeft u het project ‘Bewust verlichten’ georganiseerd waarbij de uitstoot van de verlichting in kaart is gebracht is. U maakte goede sier in Earth hour en was veelvuldig met uw goede voornemens van een verantwoord lichtbeleid in de media. Een reclamemast zoals u dat voorstelt doet dat grotendeels teniet. De verlichting op een lichtmast en ook ledschermen zullen uw (nachtelijk) landschap aan de zuidkant van de stad domineren. Het zal een symbool van Deventer worden waarbij uw netjes aangelicht skyline weer teniet gedaan wordt. Andere bedrijven en burgers zullen uw inspanningen voor reductie van energie verbruik en nachtelijke verlichting daarmee terecht als een wassen neus wegzetten. Door nu stevig te staan in uw langjarig beleid richting duurzaamheid en bescherming van het (nachtelijk) landschap verliest u op korte termijn geld maar op de lange duur de erkenning die uw mooie landschap verdient. Hopende op een positieve beslissing Platform Lichthinder Voorzitter Wim Schmidt

2016-06-17