U, de petitionaris
Image 64514

Geen papiercontainer in Winterswijk

1.244 ondertekeningen

Geen extra container voor papier erbij en restafval in gezamelijke container, nu gratis?, maar straks zeker betalen voor de papierberg, dus zeg NEE tegen dit besluit! Verenigingen uitbuiten voor klusjes, daar doen wij niet aan mee! Dus teken deze petitie!

Petitie

Wij

inwoners van Winterswijk, protesteren tegen de invoering van een papiercontainer aan huis!

 

constateren

Per 1 januari 2015 mag er geen papier meer opgehaald worden door verenigingen, huishoudens krijgen een papiercontainer en voor restafval komt er een ondergrondse container, verenigingen mogen klusjes in de openbare ruimten en groenvoorziening gaan doen totdat die afbouwregeling ook afloopt. Verenigingen hebben dit extra geld hard nodig en wij zitten ook niet op nog een container te wachten, waar we uiteindelijk voor gaan betalen.

 

en verzoeken

Wij verzoeken de Gemeente Winterswijk om het besluit, om alle huishoudens een container te verstrekken, terug te nemen en een goedlopende regeling, voor het ophalen van het papier, te laten bestaan. Wij inwoners van Winterswijk willen geen papiercontainer!

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Winterswijk 
Petitieloket:
Einddatum:
10-11-2016 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
C.D. Haagen 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Aanvulling op petitie: "Geen papiercontainer in Winterswijk"

Als aanvulling willen wij graag melden dat wij niet direct tegen de papiercontainer op zich zijn, maar waar dit hele concept voor staat, verenigingen raken een belangrijke inkomstenbron kwijt, maar ook wij als bewoners krijgen een papiercontainer, plastickcontainer en we houden onze gft-container, de grijze restafval-container raken we kwijt. Voor de restafval-container krijgen we per 100 huishoudens een ondergrondse gezamelijke container, waar men doormiddel van een pasje zijn/haar huisvuil in kwijt kan. Daarmee wil de gemeente zwerfafval van papier voorkomen, heel mooi, maar hoeveel afval wordt er niet naast een gezamelijk container geplaatst, vooral omdat er geregistreerd kan worden hoe vaak men een zak naar de container brengt ( mogelijk ook nog naar gewicht) en wat als hij vol is?   Papiercontainer mag op zich best, maar wel als de verenigingen in die buurt de opbrengst van het papier krijgt, het ook mag opalen en er voor de bevolking er verder geen kosten aan verbonden zijn. De oorzaak van de hele afvalberg kan namelijk niet alleen bij de bevolking neer gelegd worden, maar ook bij de verpakkingsindustrie, die berekenen hun verpakkingskosten ook, verkapt, door naar de consument en detailhandel.... Het moraal van de petitie is: help in de eerste plaats de vereningen....

+Lees meer...

en laat de Gemeente ander alternatieven zoeken om te bezuinigen..... 

13-09-2014