You, the petitioner
Olie

Geen olie onder Enschede

880 signatures

Zoutcavernes (zo groot als voetbalstadions op 400 meter diepte) zijn niet geschikt om gasolie en andere gevaarlijke stoffen in op te slaan. Wij hebben met afgrijzen kennis genomen van de olieramp in het Amtsvenn, net over de Duitse grens. Deze gebeurtenis maakt ons duidelijk dat opslag van gevaarlijke stoffen in zoutcavernes tot onherstelbare schade kan leiden aan landschap, natuur, milieu en de gezondheid van de mensen die er wonen en werken.

Petition

We

Burgers van Enschede en Hengelo en andere verontruste burgers

 

observe

dat opslag van gasolie in 5 cavernes ter grootte van voetbalstadions onder Enschede en Hengelo (veroorzaakt door de Akzo ivm zoutwinning) een bedreiging is voor mens dier en milieu. In Duitsland is 1 caverne lek! (volg de links in de rechtermarge)

 

and request

Wij verzoeken u info hierover in te winnen en per direct de voorbereidingen om gasolie in de cavernes te laten pompen onder Enschede en Hengelo te doen stoppen. Wij wensen geen olie opborrelend in onze natuur of eigen grondgebied. Dit heeft te grote gevolgen die niet te overzien zijn. Alstublieft gebruik uw boerenverstand en geef uw veto!

Current status

This petition is not open to collect signatures.

 

History

Signatures

Updates

Waar blijft Greenpeace?

http://www.tubantia.nl/extra/blogs/hennie-talens/liever-naar-noordpool-dan-naar-twente-1.4347594#comments.

2014-05-13

Artikel in de Huis aan Huis in Enschede

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/mei/13/asteldatzoancaverneinstorta?tab=reactie.

2014-05-13

Facebook: Twitter

www.facebook.com/stopopslaggasolie twitter.com/stopopslagolie    Ook achter de schermen wordt gewerkt aan vervolgacties. Maar zonder jouw hulp kunnen we niets! Ben jij bijvoorbeeld een geweldige vormgever, die PRmaterialen kan ontwerpen? Of fotograaf, die ons van beeldmateriaal kan voorzien? Heb jij kennis op het gebied van milieu, techniek en/of bodem en wil je een handje helpen? Of wil je als jurist je handen uit de mouwen steken? Voer je al actie vanuit een bepaalde groep? Bijvoorbeeld ondernemers, agrariërs, dorpsraad, natuurliefhebbers? We horen graag van je! Stuur even een mailtje naar mariekeb74@gmail.com  .

2014-05-13