You, the petitioner
De mosquito

Geen Mosquito’s in de gemeente Ouder-Amstel

102 signatures

De mosquito is een apparaat dat tonen uitzendt die alleen jongeren tot ongeveer 25 jaar kunnen horen. Dit zorgt er dus voor dat jongeren worden weggejaagd, de gemeente wil dit in het Venserpark gaan plaatsen. Wij zijn van mening dat zo'n heftig middel niet past in onze gemeente.

Petition

We

Inwoners in de gemeente Ouder-Amstel

 

observe

  • Dat de gemeente op een snelle en daardoor onzorgvuldige wijze het gebruik van de Mosquito voor zichzelf mogelijk wil maken en deze wil plaatsen in onze gemeente.
  • Dat de Mosquito een omstreden middel is waarbij veel discussie is of deze apparaatjes niet in strijd is met bepaalde mensenrechten.
  • Er op dit moment nog niet genoeg inzichtelijk is wat het effect zal zijn op jonge kinderen die aan het Venserpark wonen.

 

and request

  • De gemeente om het gebruik van de Mosquito niet op te nemen in de Algemene Plaatselijke Verordening.

  • Daarnaast verzoeken wij de gemeente om op zoek te gaan naar andere oplossingen voor de problemen rond het Venserpark in samenwerking met jongerenwerkers en met een luisterend oor voor de behoefte van jongeren.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Ouder-Amstel 
Petition desk:
Lead petitioner:
Femke Soppe 
Organisation:
GroenLinks Ouder-Amstel 

History

Signatures

Updates

Anti Mosquito petitie overhandigd aan de burgemeester

Femke Soppe van GroenLinks Ouder-Amstel heeft namens alle petitie ondertekenaars donderdagmiddag, voor de raadsvergadering, de petitie tegen het opnemen van de Mosquito in de APV aangeboden aan burgemeester Langenacker. De petitie is getekend door 98 inwoners. Tijdens dit korte moment bij het gemeentehuis heeft fractievoorzitter Lily Kreça nogmaals uitgelegd waarom GroenLinks de Mosquito geen goed middel vindt.

+Read more...

Ook raadslid Gonny Meesters was bij dit moment aanwezig. GroenLinks hoopt op deze manier een tegengeluid te laten horen zodat, ook als de mosquito wel wordt opgenomen in de APV, de burgemeester eerst alles uit de kast zal proberen te halen zodat het gebruik hiervan niet nodig zal zijn. Lees meer over de bezwaren in het persbericht van 14 juni: https://ouder-amstel.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-ouder-amstel-start-petitie-tegen-gebruik-van-omstreden-mosquito Tijdens de raadsvergadering van vanavond, donderdag 24 juni, zal er gestemd worden over dit onderwerp.

2021-06-25